Λάρισα: Καταγγελία ότι «πήραν δείγματα για κορονοϊό χωρίς πρωτόκολλο»

Ο επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου στη Λάρισα δηλώνει πως η πόλη «κρατά μία υγειονομική βόμβα στα χέρια της», ενώ καταγγέλλει και παρατυπίες κατά τη διεξαγωγή των τεστ για κορονοϊό στον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

«Δυστυχώς από σήμερα η πόλη της Λάρισας κρατά μία υγειονομική βόμβα στα χέρια της», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, όπου οι αρχές παραμένουν σε συναγερμό, μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων

κορονοϊού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

«Ότι δεν θέλαμε να γίνει το προηγούμενο διάστημα και το διαφυλάτταμε σαν κόρη οφθαλμού, εκτός από ορισμένους ανεγκέφαλους, έγινε σε λίγες ώρες. Από την πρώτη στιγμή, είχε επισημανθεί από μας ότι πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου διαβιούν και συγχρωτίζονται άτομα σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, χρειάζονται ιδιαίτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση. Πρότασή μας ήταν οι οικισμοί Ρομά να ενημερωθούν από τις κρατικές Υπηρεσίες Υγείας για τα περιοριστικά μέτρα παρουσία δικών τους στελεχών και σε περίπτωση θετικού κρούσματος να μην περιοριστούμε μόνο στην ιχνηλασία του, αλλά να προβούμε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους την 1η, 7η και 14η μέρα ώστε να εντοπίσουμε γρήγορα την διασπορά, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ταχύτατη», προστίθεται σε γραπτή δήλωση του ίδιου.

«Τώρα που οι εξελίξεις μας πρόλαβαν», σημειώνει ο ίδιος σε ανακοινωθέν του Συλλόγου, «απομένει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δράσουν ταχύτατα και χωρίς ολιγωρία, να ενεργήσουν με ευελιξία και να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και την ζωή των συμπολιτών μας».

Εξάλλου, «η αγωνιώδης τηλεφωνική επικοινωνία μας με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Πατρών και Μαγνησίας, όπου εκεί διαβιούν επίσης μεγάλοι πληθυσμοί Ρομά, αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος».

Καταγγελία για τεστ εκτός πρωτοκόλλου

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας προχώρησε και σε μία καταγγελία ως προς τη διαδικασία των τεστ για κορονοϊό στην επίμαχη περιοχή.

Όπως εξήγησε στο onlarissa.gr, συνάδελφοί του που συμμετείχαν στη δειγματοληψία, του μετέφεραν πως η διαδικασία έγινε «χωρίς τήρηση πρωτοκόλλου, χωρίς παρουσία αστυνομίας και καθ’ υπόδειξη των ίδιων των Ρομά που τους κατεύθυναν σε συγκεκριμένες οικογένειες και κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία εκ των πραγμάτων δεν έχουν μεγάλη κοινωνική συναναστροφή».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας εκτίμησε πως υπό τις παραπάνω συνθήκες τα αποτελέσματα που αναμένονται δε θα δώσουν την ορθή εικόνα, ενώ το ζήτημα αναμένεται να μεταφερθεί αύριο σε κορυφαίο επίπεδο, σύμφωνα με το ίδιο τοπικό Μέσο.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα