ΚΚΕ: Απαιτείται η πλήρης κατάργηση της πατέντας των εμβολίων

Σε σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με το θέμα της πατέντας των εμβολίων για τον κορονοϊό.  

«Τα εμβόλια και τα φάρμακα, που είναι επιτεύγματα της επιστήμης και της ανθρώπινης εργασίας, αντί να αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα των λαών, μετατρέπονται σε χρυσοφόρα εμπορεύματα στα χέρια των μεγάλων εταιρειών.

Γι’ αυτό το λόγο σήμερα απαιτείται η πλήρης κατάργηση της πατέντας που είναι μια ακόμη όψη του παρασιτισμού της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, απαιτείται κρατική κοινωνικοποιημένη βιομηχανία

φαρμάκου, απαιτείται διεθνής συνεργασία για την προαγωγή της έρευνας και της παραγωγής εμβολίων και φαρμάκων», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, όσον αφορά στο ζήτημα της πατέντας των εμβολίων για τον νέο κορονοϊό. 

«Όλα τα αλλά αποτελούν προτάσεις πλήρως ενταγμένες στους εμπορικούς πολέμους κι ανταγωνισμούς για το μοίρασμα της αγοράς εμβολίων, που πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά οι λαοί. Πολύ περισσότερο όταν αυτές οι προτάσεις γίνονται από κυβερνήσεις, όπως των ΗΠΑ, με τα περισσότερα θύματα της πανδημίας εξαιτίας του πλήρους εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας, όπου το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν υγεία αποτελεί διαχρονικά άγνωστη λέξη!», καταλήγει το κόμμα.  

ΚΚΕΕΜΒΟΛΙΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΕΜΒΟΛΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα