Η θέση του ΚΙΝΑΛ για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Θεσμικές εγγυήσεις στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

To Κίνημα Αλλαγής αντιμετωπίζει θετικά τη θέσπιση κανόνων για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων της χώρας, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Θεωρεί

απαραίτητο όμως να συμπεριληφθούν οι θεσμικές εγγυήσεις οι οποίες προβλέπονταν στη σχετική πρόταση νόμου που είχαν επεξεργαστεί κορυφαίοι νομικοί της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι καθηγητές Αντώνης Μανιτάκης και Νίκος Αλιβιζάτος, και αφορούν σε θεσμικές εγγυήσεις της Δικαιοσύνης και όχι της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Την πρόταση τους είχε ζητήσει ο τέως δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, νυν βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και δεν είχε γίνει δεκτή από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εξάλλου, οι προβλέψεις του νομοσχεδίου συζητήθηκαν εκτενώς στο άτυπο συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, το μεσημέρι.

Σε κάθε περίπτωση, το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να καθορίσει τη στάση του σήμερα, όπως έγραφε νωρίτερα το iEidiseis.gr, με στελέχη του να αναφέρουν πως «δύσκολα» θα δώσει θετική ψήφο και πιθανότατα να αναζητήσει μία σολομώντεια λύση, καταθέτοντας δική του πρόταση για τις διαδηλώσεις ώστε να αποφύγει την υπερψήφιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΙΝΑΛ,kinal