Η «μαφία της Ζακύνθου» και η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία επιχειρηματία

Η δολοφονία έγινε την ώρα που το θύμα είχε επισκεφτεί ένα γραφείο πολιτικού μηχανακού και συνομιλούσε με τον ίδιο όσο και με τον αδερφό του. Τότε, έφτασε ένα αυτοκίνητο ασημί, με φιμέ τζάμια, από το οποίο κατέβηκε ένα άτομο και έριξε στο απέναντι πεζοδρόμιο που μάλλον ήταν προσωπική φρουρά του θύματος. Μετά γάζωσε το γραφείο στη Ζάκυνθο.

Νεκρός έπεσε ο 54χρονος επιχειρηματίας Δ.Κ. στη Ζάκυνθο.

Η δολοφονία έγινε την ώρα που το θύμα είχε επισκεφτεί ένα γραφείο πολιτικού μηχανακού και συνομιλούσε με τον ίδιο όσο και με τον αδερφό του. Τότε, έφτασε ένα αυτοκίνητο ασημί, με φιμέ τζάμια,

από το οποίο κατέβηκε ένα άτομο και έριξε στο απέναντι πεζοδρόμιο που μάλλον ήταν προσωπική φρουρά του θύματος. Μετά γάζωσε το γραφείο.

Το θύμα δέχθηκε τραύματα στην κοιλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη δολοφονική επίθεση χρησιμοποιήθηκε μάλλον καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε καμένο το αυτοκίνητο και εντός βρέθηκε και το καλάσνικοφ.

Πριν από ένα χρόνο, σε δολοφονική ενέδρα είχαν σκοτώσει και τη γυναίκα του. 

Πρώτη εκτίμηση ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι οι δράστες έχουν ήδη διαφύγει από το νησί, πιθανότατα με κάποιο σκάφος από τη νότια πλευρά της Ζακύνθου, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερες τις έρευνες.

Τον Ιούνιο του 2020 ο Δ.Κ. είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο των εκτελεστών, ωστόσο, παρότι τραυματίστηκε βαριά διέφυγε τον κίνδυνο. Δεν στάθηκε όμως τόσο τυχερή η 37χρονη, επίσης επιχειρηματίας, σύζυγος του η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των εκτελεστών, που είχαν ντυθεί με στολές που προσομοίαζαν στις αστυνομικές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το θύμα είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε καταγγελίες για «μαφία της Ζακύνθου» και για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ..

Αστυνονικοι αναζητούν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται από την Αθήνα και κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

{https://youtu.be/8O7QNVdcWDk}

ΖΑΚΥΝΘΟΣΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα