Ι can’t breathe: Διάσημοι βγαίνουν μπροστά και ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Διάσημοι πρωτοστατούν στο κίνημα i can’t breathe και ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό στις ΗΠΑ.  

Η Madonna, η Beyoncé, ο LeBron James, η Cardi B και η Kim Kardashian είναι μόνο μερικές από τις διάσημες προσωπικότητες που ενώνονται στο «i can’t breathe»,

μες στη θλίψη και την οργή τους για τον άδικο θάνατο του George Floyd και ζητούν απόδοση δικαιοσύνης.

Με τη φράση «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» γραμμένη στην μπλούζα του, ο Λεμπρόν Τζέιμς τραβάει την προσοχή όλων, στέλνοντας μήνυμα υποστήριξης στους Αφροαμερικανούς των ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

{https://www.instagram.com/p/CAsswn-gbwe/}

Νωρίτερα, είχε αναρτήσει φωτογραφία από το συμβάν, μαζί με μια εικόνα από τον παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ, Κόλιν Καπέρνικ, ο οποίος το 2016 γονάτισε στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών. «Καταλαβαίνετε τώρα; Ή σας είναι ακόμη θολό; Μείνετε σε εγρήγορση!», είναι η φράση με την οποία τη συνόδευσε.

{https://www.instagram.com/p/CAq3fpCgyve/}

Η διάσημη τραγουδίστρια Beyoncé μοιράστηκε μια φωτογραφία του Floyd μαζί με ένα αφιέρωμα στον ιστότοπό της.

Η ηθοποιός Χάλι Μπέρι έγραψε «Είμαι πολύ νευριασμένη. Δεν υπάρχουν λόγια», ενώ ο Μέλβιν Γκρέγκ: «Ευχαριστώ που χρησιμοποιείς την φωνή σου», ενώ οι Τζέιμι Φοξ και Νέιτ Ρόμπινσον έδειξαν την συμπαράσταση με τον δικό τους τρόπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η Kim Kardashian: 

? #JusticeForGeorgeFloyd pic.twitter.com/cFazgClwNe — Kim Kardashian West (@KimKardashian) May 27, 2020

Σε ακόμη πιο έντονο ύφος ήταν η αντίδραση από την Μαντόνα. Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίμαχο βίντεο από τη στιγμή που ο Φλόιντ βρίσκεται στην άσφαλτο και παρακαλεί για τη ζωή του, το οποίο συνόδευσε με μια πολύ επικριτική λεζάντα.

«Παρακολουθώντας αυτόν τον αστυνομικό να πνίγει τον Τζορτζ Φλόιντ με το γόνατό του στο λαιμό του, έχοντας στα χέρια του χειροπέδες, αβοήθητος, κλαίγοντας για τη ζωή του, με το πρόσωπό του στο δρόμο, αυτό είναι το πιο οδυνηρό, αποκαρδιωτικό πράγμα που έχω δει εδώ και πολύ καιρό. Αυτός ο αξιωματικός ήξερε ότι τον τραβούσε η κάμερα και τον δολοφόνησε με αλαζονεία και υπερηφάνεια. Αυτό πρέπει να σταματήσει!

Μέχρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό στην Αμερική - σε κανέναν δεν πρέπει να επιτρέπεται να κουβαλάει όπλο. Κυρίως οι μπάτσοι. Ο Θεός να σε ευλογεί Τζορτζ Φλόιντ. Λυπάμαι τόσο για εσένα και την οικογένειά σου. Και όλες οι παράλογες δολοφονίες που έχουν γίνει πριν από τη δική σου. Θα τελειώσει ποτέ αυτό; Προσεύχομαι στον ΘΕΟ να το κάνει μια μέρα.

Μέχρι τότε Γ@@@ την Αστυνομία! Ναι, το είπα. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πολιτικά ορθή. Ενδιαφέρομαι για τη δικαιοσύνη», έγραψε.

{https://www.instagram.com/tv/CAqck3NByaT/}

Δείτε μηνύματα που στέλνουν οι διάσημοι του κινήματος i can’t breathe: 

They looting in Minnesota and as much as I don’t like this type of violence it is what it is .Too much peaceful marches,too much trending hashtags and NO SOLUTIONS! The people are left with NO CHOICE . pic.twitter.com/IToSr08yBG — iamcardib (@iamcardib) May 28, 2020
I’ll just say it: a lot of politicians are scared of the political power of the police,and that’s why changes to hold them accountable for flagrant killings don’t happen. That in itself is a scary problem. We shouldn’t be intimidated out of holding people accountable for murder. — Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) May 27, 2020
{https://www.instagram.com/p/CArNSWPlzoY/}
{https://www.instagram.com/p/CArR3ReH5EQ/}
{https://www.instagram.com/tv/CArBKScHoJn/}
{https://www.instagram.com/p/CAsib_mHzz8/}
{https://www.instagram.com/p/CArHyduAZ_a/}
{https://www.instagram.com/p/CAqzuK5J7aU/}
{https://www.instagram.com/p/CAqzuK5J7aU/}

 

Keywords
Τυχαία Θέματα