Η Bundesliga ξανά στη σέντρα - Ξεκινούν τα παιχνίδια το Σάββατο

Η Bundesliga είναι το πρώτο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ξεκινάει, δύο περίπου μήνες μετά το παγκόσμιο lockdown λόγω του κορονοϊού.

Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για την...επιστροφή τους μετά την αναγκαστική διακοπή εξαιτίας του κορονοϊού. Εξ αυτών, χιλιάδες βλέμματα συγκεντρώνει η Bundesliga, η

οποία θα ξαναρχίσει αύριο, Σάββατο 16 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό η γερμανική ομοσπονδία (DFL), καθιστώντας το ως πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα ξαναρχίσει εν μέσω της πανδημίας.

Η DFL ανέφερε δε ότι η σεζόν θα συνεχιστεί με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, χωρίς να επιτρέπονται θεατές στα γήπεδα.

Ειδικότερα, οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία μόλις 300 ατόμων - προσωπικού και αξιωματούχων - ενώ οι παίκτες δεν θα μπορούν να φτύνουν, να πανηγυρίζουν μαζί ή να κάνουν χειραψίες.

Εξαιτίας δε της έλλειψης «ζωντανού» ποδοσφαιρικού προγράμματος και παρότι θα απουσιάζουν από τις εξέδρες οι φίλαθλοι, η επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος θεωρείται το μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο. «Με την Bundesliga να είναι το μόνο πρωτάθλημα με μετάδοση στην τηλεόραση, περιμένω να κάνουμε τηλεθέαση ενός δισεκατομμυρίου» τόνισε χαρακτηριστικά, εξάλλου, ο CEO της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Οι ημιτελικοί του γερμανικού Κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Ιουνίου, με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Εικόνα: Google

Keywords
Τυχαία Θέματα