Ρομά Λάρισα – κρούσματα: Ένταση στη Νέα Σμύρνη – Επίθεση στο ΙΧ που μετέφερε Αγοραστό και Καλογιάννη

Ρομά Λάρισα – κρούσματα: Προς εκτόνωση βαίνει η ένταση που επικράτησε νωρίτερα σήμερα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Αυτή την ώρα τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, με το συγκεντρωμένο πλήθος των Ρομά να έχει διαλυθεί και οι περισσότεροι να έχουν επιστρέψει σπίτια τους. Νωρίτερα, επεισοδιακή ήταν η εξέλιξη στην επιχείρηση μεταφοράς των 35 ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στον οικισμό Ρομά, στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Όπως μεταδίδουν τοπικά

Μέσα Ενημέρωσης, το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασε λεωφορείο στην περιοχή του οικισμού Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, με το οποίο θα γίνονταν η μεταφορά των πολιτών στην δομή που έχει δημιουργηθεί στην “Αρωγή”.

Τελικά, στο σημείο επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ να αποχωρήσουν από την περιοχή του οικισμού. Πλέον αναμένεται η Αστυνομία να επιβάλλει την τάξη, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων κορονοϊού στην “Αρωγή”. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κάποιοι έβαλαν φωτιές και καίνε λάστιχα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γεμίσει με πυκνούς μαύρους καπνούς.

Ρομά Λάρισα – κρούσματα: Επίθεση στο ΙΧ που μετέφερε Αγοραστό και Καλογιάννη

Σύμφωνα με τοπικά μέσα μερίδα των Ρομά επιτέθηκαν και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Αμφότεροι την ώρα που ξέσπασαν τα επεισόδια συμμετείχαν σε σύσκεψη την οποία διέκοψαν άμεσα για να κατευθυνθούν προς το σημείο, στο οποίο όμως δεν πρόλαβαν να φτάσουν διότι δέχτηκαν την επίθεση και αποχώρησαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επίθεση έχουν δεχθεί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν από νωρίς το πρωί τα γεγονότα.

Υπενθυμίζεται πως, σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό , τον Καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης “Αρωγή” και η συνέχεια των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Επιπλέον, πάντα μετά από συνεννόηση με τον Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου(ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Μεσοράχης(ΑΡ)-Βοιβηίδος(ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος(ΑΡ)(Εκάτης & Εκάβης)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους(σύνορα με σχολείο)(ΑΡ)-Αντιγόνης(ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 22.00 έως τις 06.00, από σήμερα 15-5- 2020 και για 14 ημέρες . Σημειώνεται πως επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα