Γώγος: Ενδεχόμενο για τοπικά lockdown λόγω κορονοϊού

Υπαρκτό το σχέδιο για τοπικά lockdown σε περίπτωση πολλών κρουσμάτων κορονοϊού.

 

Είναι απαραίτητο να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι ως αποτρεπτικό μέσο διασποράς του κορονοϊού είπε ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος το βράδυ της Παρασκευής (12/6), προσθέτοντας πως οι ειδικοί ανησυχούν για τις εικόνες συνωστισμού ενόψει και του «restart» στον τουρισμό.

«Έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για όλους. Πρέπει να υπάρξει επιτήρηση», τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, μιας και που «έρχεται ένα μακρύ

καλοκαίρι». Ιδιαίτερα δε «στα μπαρ θα υπάρξει επικινδυνότητα», όπως είπε.

Ο κ. Γώγος είπε ότι τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και αναφέρθηκε στο σχέδιο για τους τουρίστες που ήταν αρχικά να κάνουν τεστ πριν επιβιβαστούν, αλλά ναυάγησε, κυρίως λόγω απόφασης της ΕΕ.

Πάντως, «τα αποτελέσματα (σ.σ. των τεστ) είναι γρήγορα, μπορούμε να τα έχουμε και αυθημερόν. Θα υπάρχει καταγραφή της πορείας του τουρίστα για άμεση ιχνηλάτηση. Δε γίνεται να κάνουμε αλλιώς», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτίμησε, επίσης, πως μέχρι 1η Ιουλίου όλες η Ευρωπαϊκές χώρες θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα στην επιδημιολογική καμπύλη. «Μπήκαμε στη δεύτερη φάση της διαχείρισης πιθανού κρούσματος. Υπάρχει ενδεχόμενο για περιοχικά lockdown», ανέφερε για την περίπτωση που κάπου εμφανιστούν πολλά κρούσματα.

Για την Ξάνθη ο κ. Γώγος δήλωσε, εξάλλου, πως η καραντίνα θα είναι κάτι παροδικό. «Είναι μια γρίπη, δε φταίει ο κόσμος που υπάρχει διασπορά. Η διαφορά στην Ξάνθη είναι ότι εμφανίστηκε μέσα στην κοινότητα και όχι απλά σε μια δομή. Κάναμε καραντίνα περιοχική, αλλά είναι κάτι παροδικό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής (12/6), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 3.108.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γώγος, Ενδεχόμενο,gogos, endechomeno