«Μεγάλος Περίπατος»: Από την Κυριακή αλλάζει η Πανεπιστημίου

Μετά τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού, η πιλοτική εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου» στην Αθήνα, επεκτείνεται και στην Πανεπιστημίου.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου ο «Μεγάλος Περίπατος» επεκτείνεται στην Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ανακοινώσει ο Δήμος Αθηναίων.

Μία από τις λωρίδες κυκλοφορίας της οδού πρόκειται να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο και ασφαλή ποδηλατόδρομο

μήκους 900 μέτρων, ο οποίος θα κατασκευαστεί με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλη την έκτασή του.

Επίσης θα διαμορφωθεί ένας πεζόδρομος που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Στον 900 μέτρων μήκους και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. πεζόδρομο θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.

Ακόμη, προβλέπεται να δημιουργηθεί μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε μία από τις λωρίδες, με στόχο τη μείωση του χρόνου των διαδρομών των Μέσων και την αύξηση των δρομολογίων τους.

Τα ΙΧ αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, κατά τα προβλεπόμενα από το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται πως σε όλα τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας θα υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία για να ενημερώνει και να διευκολύνει οδηγούς και πεζούς με οδηγίες και συστάσεις.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όλες οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά ο Δήμος στην παρούσα φάση έχουν πιλοτικό χαρακτήρα και γίνονται με σταδιακό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα