Εξαφάνιση 10χρονης: Το αρχικό λάθος της αστυνομίας

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος καταγγέλλει για την εξαφάνιση 10χρονης από την Τούμπα, ότι η αστυνομία είπε αρχικά πως επρόκειτο για «παιδική τρέλα».

Η αστυνομία εκτίμησε ότι η εξαφάνιση 10χρονης από την Τούμπα της Θεσσαλονίκης, ήταν μια «παιδική τρέλα» αναφέρει ο Κώστας Γιαννόπουλος στον 102fm της ΕΡΤ3.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» είπε πως

με αυτό τον τρόπο «χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να δοθεί η έγκριση για την έκδοση του Amber Alert».

Παρόλα αυτά, είπε ότι ο μηχανισμός ήταν έτοιμος να κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, μετά την δήλωση της εξαφάνισης της 10χρονης από τη μητέρα της, ενώ το η υπηρεσία αναζητήσεων πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως οι αρχές είπαν στην μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας μα φύγει από το αστυνομικό τμήμα, ύστερα από την δήλωση της εξαφάνισης, γιατί θα είναι «παιδική τρέλα» και θα επιστρέψει σπίτι.

Χαρακτηριστικά, ο Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε αγανακτισμένος στην τηλεοπτική του συνέντευξη πως «για πρώτη φορά στη ζωή μου θα καταγγείλω άνθρωπο».

Ο ίδιος όμως ευχαρίστησε τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές ομάδες που κινητοποιήθηκαν άμεσα χθες το βράδυ όπου και «οργώθηκε» η ευρύτερη περιοχή δίχως, ωστόσο να βρεθεί το παιδί.

Ακόμη, διευκρίνισε πως «υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορούν ακόμη να αξιολογηθούν, έχει αναλάβει η Άμεση Δράση να τις διερευνήσει».

Χρονικό

Η 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη εξαφανίστηκε στις 11/6/2020 και ώρα 13:30, από την Τούμπα στη Θεσσαλονίκη.

Τότε η ίδια μαζί με ένα συμμαθητή της γυρνούσε από το σχολείο.

Σύμφωνα με την πληροφορίες μια γυναίκα πλησίασε τα παιδιά και απευθύνθηκε στο κορίτσι, στο οποίο είπε ότι πρέπει να την ακολουθήσει για να της δώσει κάτι για την μητέρα της. Στη συνέχεια, αναφέρεται πως ο συμμαθητής άφησε την γυναίκα με το παιδί και έφυγε.

Ακόμη, γίνεται λόγος πως η γυναίκα ήταν κοκκινομάλλα, αλλά από την οικογένεια το διαψεύδει ο αδερφός του παιδιού.

Η κατάθεση της μητέρας

Στην αστυνομία κατέθεσε περισσότερες από πέντε ώρες η μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας.

Η ίδια διευκρίνισε πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, “έλα να δώσω κάτι στην μαμά” και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της», αναφορικά με την γυναίκα που εθεάει τελευταία φορά δίπλα στην κόρη της.

Ακόμη, σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Στη συνέχεια καθώς αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που κάνει έρευνες για τον εντοπισμό του κοριτσιού και δήλωσε πως αν βρεθεί η μικρή θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι.

Η κατάθεση του αδερφού

Στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε στην αστυνομία ο αδερφός της εξαφανισμένης Μαρκέλλας από την περιοχή της Τούμπας.

Σύμφωνα λοιπόν, με τον αδερφό της, είπε πως «δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον στοιχείο ακόμα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κάποια κοκκινομάλλα γυναίκα πλησίασε την αδελφή μου έξω από το σχολείο και λογικά την άρπαξε. Η αστυνομία δεν έχει διασταυρώσει κάτι άλλο. Ψάχνουμε πιθανά δρομάκια και πιθανές εξόδους, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι άλλο».

Παράλληλα, συμπλήρωσε για τον χαρακτήρα της αδερφής του, ότι για μια καραμέλα μπορεί να το δωροδοκούσαν να το πλησίαζαν με κάποιον τρόπο, αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ, γιατί δεν πλησιάζει ούτε φίλους μου, ούτε συγγενείς πολύ που δεν είναι γνωστοί στο σπίτι. Οπότε δεν είναι ένα κοριτσάκι που για δύο καραμέλες θα πήγαινε κάπου».

Επίσης, επισήμανε πως «τα χειρότερα δεν θέλω να τα σκέφτομαι. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή κάπου κρύβονται και περιμένουν να σταματήσει ο πάταγος και να μπορέσουν να φύγουν με κάποια μεταμφίεση. Δεν θέλω να σκέφτομαι τα χειρότερα, μπορεί να έχει πάθει κάτι και να μη την βρουν ποτέ, δεν ξέρει κανείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα