Γιώργος Λιάγκας: Ώρα μηδέν για τον γνωστό παρουσιαστή

Η αποκαλούμενη «ώρα μηδέν» έφτασε για τον Γιώργο Λιάγκα. Ο γνωστός παρουσιαστής μετά και το τελευταίο «χτύπημα» με την υπόθεση στο ΑΠΘ, φαίνεται ότι βρίσκεται μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις. Τι λένε όλες οι πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, το ΕΣΡ αλλά και το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Γιώργο Λιάγκα, καθώς πλέον καλείται να λογοδοτήσει για την απαράδεκτη αντιμετώπιση του ίδιου, αλλά

βεβαίως και των συνεργατών του στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Πληροφορίες μιλούν για δυσαρέσκεια στον ΣΚΑΪ και για επίσκεψη στελέχους στον Γιώργο Λιάγκα, είναι γνωστή η παρέμβαση του ΕΣΡ, ενώ σήμερα ήρθε και η ΕΣΗΕΑ στο επίκεντρο. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, όταν, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, συνεργάτης δημοσιογράφος βγήκε σε παράθυρο, ώστε να μεταδόσει την είδηση της παρενόχλησης φοιτήτριας στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ από συμφοιτητή της. Τότε, ο παρουσιαστής, Γιώργος Λιάγκας, αλλά και οι συνεργάτες του πάνελ του ξέσπασαν σε γέλια και επιδόθηκαν σε μια σωρεία καυστικών σχολιασμών σχετικά με το περιστατικό, χωρίς να του προσδώσουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο την σοβαρότητα που του άρμοζε.

Ο τρόπος που η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα αντιμετώπισε το εν λόγω ζήτημα δημιούργησε τις επόμενες ημέρες έναν πυρετό αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να παρέμβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ύστερα από την καταγγελία που έκανε το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ», αλλά και μια σειρά από γυναικείες οργανώσεις να ζητά τη διακοπή της εκπομπής.

Στην καταγγελία που κατατέθηκε στο ΕΣΡ τονίζεται ότι οι κατηγορίες σχετίζονται με την υποβάθμιση ποιότητας, χυδαίο (μη ευπρεπή) λόγο, ρατσιστικό λόγο/ξενοφοβία/δυσμενείς διακρίσεις, προβολή προσωπικότητας και υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς κ.ό.κ.).

Χθες το μεσημέρι υπήρξε επίσκεψη υψηλόβαθμου στελέχους του σταθμού στο στούντιο στα Μελίσσια απ’ όπου βγαίνει η εκπομπή και εκφράστηκε δυσαρέσκεια.

Η παρέμβαση από την ΕΣΗΕΑ

Η «σκυτάλη» περνά πλέον στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και στο Πειθαρχικό της Συμβούλιο. Σύμφωνα με την Ελένη Ανδριανού, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πραγματοποίησε συνεδρίαση για το ζήτημα του Γιώργου Λιάγκα, κατά την οποία αποφάσισε ομόφωνα να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή.

Ανάμεσα στις ποινές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Λιάγκας είναι η προσωρινή ή οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, το Πειθαρχικό αναμένεται να καλέσει σε εξηγήσεις τον Γιώργο Λιάγκα.

ΤΟ ΕΣΡ για τον Γιώργο Λιάγκα 

Ο Γιώργος Λιάγκας κατάφερε να ενεργοποιήσει την διαδικασία του κατεπείγοντος από το ΕΣΡ μετά από χρόνια, για να συνταχθεί κατηγορητήριο από τις εκαντοντάδες καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής. Οι καταγγελίες αφορούσαν τα όσα θλιβερά συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή «Μεσημέρι» του Γιώργου Λιάγκα με το θέμα της άτυχης φοιτήτριας και την διακωμώδηση που ακολούθησε.

Το κατηγορητήριο θα συνταχθεί σήμερα, έτσι ώστε να αποσταλεί και να κληθεί σε απολογία ο σταθμός την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να απολογηθεί και να ακολουθήσει η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ και η απόφαση τους. Τελικά η δημόσια τηλεοπτική συγνώμη του δημοσιογράφου, της Ελένης Τσολάκη, της Κατερίνας Γκαγκάκη και του Δημήτρη Παπανώτα την επομένη αποδείχθηκε πολύ λίγη.

{https://youtu.be/Q_Fk9sl7BNo}

Το παρελθόν και η Χριστίνα Κολέτσα

Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που αναγκάστηκε και ζητάει συγγνώμη. Κάτι ανάλογο είχε γίνει στο Late Νight που παρουσίασε για λίγους μήνες στον Antenna. Η Χριστίνα Κολέτσα ως καλεσμένη τον άφησε στα κρύα του λουτρού όταν κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Γιώργος Λιάγκας ήθελε να του περιγράψει γλαφυρά την ενδοοικογενειακή βία του πατέρα της προς αυτήν και την μητέρα της, όταν ήταν μικρή.

Η τραγουδίστρια του είπε ότι όντως έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ότι το έχει πει και σε παλιότερη συνέντευξή της και ότι δεν θα ήθελε να επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως έγινε γνωστό λίγα 24ωρα τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα και η Κολέτσα επέλεξε να αποχωρήσει και να αφήσει τον Λιάγκα στα κρύα του λουτρού, που της «επιτέθηκε» από την ραδιοφωνική του εκπομπή μετά

Τα χοντριά μπούτια που δεν θέλει να βλέπει

«Πρέπει να το δούμε τώρα αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Λιάγκας, έ βλέποντας μια κοπέλα με χοντρά μπούτια να φωτογραφίζεται με μαγιό ως μοντέλο. «Μας το επιβάλλουν» μουρμούριζε μια συμπαρουσιάστρια.

«Να ξεκινήσουμε από την κοπέλα αυτή, την Πεφτίτση. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει μια κοπέλα που έχει παραπάνω κιλά, δεν ξέρω πώς να το πω, δε λέω χοντρή, να πρέπει να τη δούμε και να πρέπει αυτή να πείσει τον εαυτό της πως είναι υπέρβαση να βγαίνει να αλειφθεί με λάδι και να είναι υγρή στην παραλία σαν διαφήμιση της Greenpeace. Οφείλω εγώ να τη δω γυμνή στην παραλία, με τα παραπάνω κιλά; Δε θέλω να τη δω γατί αυτή δεν θα γίνει ποτέ μοντέλο. Γιατί αυτό με το plus size πολύ ωραία καραμέλα», είπε αρχικά ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Εγώ θεωρώ πως παίρνουν τους ανθρώπους με τα παραπάνω κιλά και τους ξεφτιλίζουν. Εγώ είμαι χοντρός και είμαι ο τελευταίος που μιλάω. Αλλά το ότι είμαι παραπάνω κιλά και κλαίω που κυλίστηκα με το λίπος στην παραλία, δεν το καταλαβαίνω. Άρα, λοιπόν, εμένα που με λένε χοντρό στον δρόμο, να βγω και εγώ με τις πατσές στην παραλία και να πω “αχ τι ωραία που με αποδέχεστε”. H αισθητική είναι ενιαία. Δεν είναι ωραία αυτή η εικόνα». Τέλος αναρωτήθηκε: «Επιτρέπεται να διαφωνώ με αυτό»;

{https://youtu.be/K0rFORmINco}

Keywords
Τυχαία Θέματα