Γερμανία: Ο κορονοϊός «χτύπησε» το κοινοβούλιο - Στο νοσοκομείο και ένα παιδί 2 ετών

Στη Γερμανία ένα παιδί δύο ετών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ ο κορονοϊός «χτύπησε» και το κοινοβούλιο.

Εκτός κινδύνου ένα παιδί δύο ετών νοσηλεύεται στη Γερμανία, ενώ υπάρχουν 1567 κρούσματα του κορονοϊού και έχουν χάσει την ζωή τους τρείς άνθρωποι. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε ότι πρόσβαλε και την γερμανική βουλή. Συγκεκριμένα, στα νέα κρούσματα

περιλαμβάνεται ο 41χρονος βουλευτής του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) Χάγκεν Ράινχολντ από το Μεκλεμβούργο της Πομερανίας.

Ακόμη, τρεις βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) έχουν τεθεί σε κατ'οίκον απομόνωση, γιατί ήρθαν σε επαφή με στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Επιπλέον, άλλα 15 άτομα που συμμετείχαν στην ίδια σύσκεψη έχουν ενημερωθεί και λαμβάνουν οδηγίες από τις υγειονομικές αρχές.

Επίσης, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, στη προσπάθεια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Νέα για τα κρούσματα

Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», το οποίο έχει αναλάβει την επιστημονική ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης, ανακοίνωσε ότι ένα παιδί δύο ετών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Βρανδεμβούργου.

Ακόμη, ότι 1567 άτομα έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, εκ των οποίων τρία κατέληξαν και προειδοποιεί για μια «δυναμική κατάσταση», δηλαδή για συνεχής αύξηση των κρουσμάτων.

Μάλιστα, ο λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité Κρίστιαν Ντρόστεν επισήμανε ότι τα περισσότερα κρούσματα αναμένονται για την Γερμανία από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Εξάλλου, σύμφωνα με νέες έρευνες, οι υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν μόνο μικρή επίδραση στον ρυθμό εξάπλωσης του ιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα