Κορωνοϊός: 827 οι νεκροί στην Ιταλία - Πάνω από 12.000 τα κρούσματα

Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα εκτός της Κίνας από τον νέο κορονοϊό, μετρώντας περισσότερα από 10.000 κρούσματα με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 827.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 12.462 και σε σχέση με χθες έχουν αυξηθεί κατά 2.313.

Οι νεκροί έφτασαν τους 827, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που μετέδωσε το ΑΜΠΕ, καθώς έχασαν την ζωή τους 196 άνθρωποι σε ένα εικοσιτετράωρο. Σημειώνεται πως ολόκληρη η χώρα έχει μπει σε καραντίνα υπό τον φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, με το ποσοστό θνησιμότητας

του να είναι πρωτοφανές.

Κατά τον ίδιο απολογισμό 1.045 ασθενείς έχουν ιαθεί και 5.838 βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ 1.028 νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

1.500 νέα κρούσματα στη Λομβαρδία

Από τα νέα κρούσματα που καταγράφησαν σήμερα στη γειτονική χώρα, τα 1.500 αφορούν στη Λομβαρδία.

Ο περιφερειάρχης της περιοχής στη βόρεια Ιταλία, Ατίλιο Φοντάνα, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μόνο στην Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη κι άλλων αυστηρότερων μέτρων.

Ταυτόχρονα, ο Λούκα Τζάια, περιφερειάρχης του Βένετο, τόνισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι υπερπλήρεις. Ακόμη είπε πως μέχρι τις 15 Απριλίου, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια, μόνο στην περιφέρεια Βένετο.

Επίσης, γνωστοποίησε πως στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα είναι 1023, ενώ άλλα 30 άτομα έχασαν την ζωή τους.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε εξετάζει την δυνατότητα να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα απομόνωσης για τις περιοχές της Λομβαρδίας, Βένετο και Πεδεμόντιο.

Υπενθυμίζεται πως ο ΠΟΥ, λαμβάνοντας υπόψιν την παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών, ανακοίνωσε πως πλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πανδημία.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα