Γαργαλιάνος: «O κορονοϊός ήρθε για να μείνει - Από φθινόπωρο το εμβόλιο»

«Το εμβόλιο για τον κορονοϊό στην καλύτερη των περιπτώσεων θα το έχουμε το φθινόπωρο» ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος

Για τα αποτελέσματα των τελευταίων μελετών, τις δραστικές ουσίες, τα φάρμακα και την διασπορά στην κοινότητα του νέου κορονοϊού μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος ξεκαθαρίζοντας πώς το εμβόλιο δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν το φθινόπωρο.

«Δεν υπάρχει μέχρι τώρα αποδεδειγμένη θεραπεία και

οι πολίτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν οποιοδήποτε σκεύασμα. Η χλωροκίνη φαίνεται σε πρώτη φάση να έχει κάποια θετικά αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλη δραστική ουσία. Όλα είναι σε φάση δοκιμών. Το σίγουρο είναι ότι ο ιός ήρθε για να μείνει, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το Μάιο δεν θα έχουμε κρούσματα, και έτσι ο αγώνας είναι δύσκολος» είπε. 

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ελπίδες που δίνει ελληνική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω της ανοσοθεραπείας επαναλαμβάνοντας πώς είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. 

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαργαλιάνος,gargalianos