Κορονοϊός: Βγαίνει ο στρατός στη Μαλαισία, μπαίνει σε καραντίνα όλη η Αργεντινή

Ο στρατός θα αναπτυχθεί στους δρόμους της Μαλαισίας από την Κυριακή για να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ σε «προληπτική και υποχρεωτική» καραντίνα μπείνει ολόκληρη η Αργεντινή 

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας αποφάσισε να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις από μεθαύριο Κυριακή για να συνδράμουν τις προσπάθειες της αστυνομίας να περιφρουρήσει την εφαρμογή των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν στην κίνηση των προσώπων για να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ,

η ανακοίνωση που έκανε η Κουάλα Λουμπούρ σήμερα ακολουθεί τους περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό, στις μετακινήσεις στο εσωτερικό και σε μεγάλο μέρος κάθε εμπορικής δραστηριότητας αυτή την εβδομάδα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε αλματωδώς στα 900, με δύο θανάτους.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις συνδέονται με μια θρησκευτική εκδήλωση στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 16.000 μουσουλμάνοι, Μαλαίοι και ξένοι, στα τέλη του περασμένου μήνα.

Σε «προληπτική και υποχρεωτική» καραντίνα όλη η Αργεντινή

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες έδωσε εντολή χθες Πέμπτη (τοπική ώρα· το πρωί σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) να τεθεί ολόκληρη η χώρα σε «προληπτικό και υποχρεωτικό» περιορισμό ως την 31η Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι φροντίζουμε την υγεία των Αργεντινών», τόνισε ο πρόεδρος Φερνάντες κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, επιβεβαιώνοντας πως το μέτρο του περιορισμού ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως την 31η Μαρτίου και ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν να προμηθεύονται βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Το μέτρο έχει σκοπό η πανδημία «να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βλαπτική για την οικονομία» της Αργεντινής, πρόσθεσε ο πρόεδρος, που ανέλαβε την εξουσία πέρυσι εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης από το 2001.

Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής κατέγραφαν 128 κρούσματα μόλυνσης και τρεις θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως χθες.

Το Μπουένος Άιρες ήδη έκλεισε τα σύνορα για 15 ημέρες και ανέστειλε τις πτήσεις προς και από χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

Η Βραζιλία απαγορεύει για έναν μήνα την είσοδο στους ταξιδιώτες

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι από τη Δευτέρα κλείνει τα σύνορα για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ευρώπη, την Αυστραλία και χώρες της Ασίας, για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απαγόρευση, που θα ισχύσει για έναν μήνα, αφορά επιβάτες πτήσεων που αναχωρούν από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) -δηλαδή τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία- καθώς επίσης και από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Μαλαισία, αν δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Βραζιλίας ή δεν έχουν σοβαρούς επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους να μπουν στη βραζιλιάνικη επικράτεια, διευκρινίζεται σε κοινή υπουργική απόφαση.

Ο υπουργός Υγείας Λουίς Ενχίκε Μαντέτα δήλωσε χθες ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται «μαζικά» στις περισσότερες περιοχές της Βραζιλίας και προέβλεψε ότι η εικόνα θα γίνει πιο καθαρή την προσεχή εβδομάδα.

Η Βραζιλία κατέγραψε τον έβδομο θάνατο εξαιτίας του κορονοϊού χθες Πέμπτη, ενώ νωρίτερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πλέον έχει αυξηθεί σε 621, ή κατά 193 από την προηγουμένη.

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος μέχρι πρότινος προτιμούσε να υποβαθμίζει την κρίση και μίλαγε περί «υστερίας», σημείωσε χθες πως αναμένει η πανδημία να φθάσει στην κορύφωσή της στη χώρα του σε τρεις ως τέσσερις μήνες και πρόσθεσε πως προβλέπει πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε έξι ως επτά μήνες.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας του με βίντεο που αναμεταδιδόταν απευθείας από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο ακροδεξιός πολιτικός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του λαμβάνει μέτρα, ενώ επέμεινε στο ότι ο δικός του ρόλος δεν είναι να πανικοβάλλει τον κόσμο.

Τρεις οι θάνατοι στο Περού

Οι αρχές του Περού κατέγραψαν χθες Πέμπτη τους πρώτους τρεις θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, στα 234, στη χώρα των Άνδεων.

Οι δύο από τους ανθρώπους που υπέκυψαν ήταν ηλικίας 47 και 69 ετών και είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ισπανία, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Το ένα από τα θύματα έπασχε από άσθμα και προβλήματα υγείας που οφείλονταν στην παχυσαρκία. Το τρίτο θύμα ήταν 78χρονος με «ιστορικό αρτηριακής υπέρτασης», που εισήχθη σε νοσοκομείο την Τρίτη σε κατάσταση αναπνευστικής ανεπάρκειας. Δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα επέβαλε προχθές Τετάρτη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 20:00 ως τις 05:00, για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ διέταξε υποχρεωτικό περιορισμό κατ’ οίκον για τα 32 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας για 15 ημέρες. Η Λίμα έκλεισε εξάλλου όλα τα σύνορα και τα αεροδρόμια της χώρας.

Ωστόσο ο πρύτανης της ιατρικής σχολής του Περού, ο Μιγκέλ Παλάσιος, επισήμανε χθες τις τεράστιες ελλείψεις μέσων προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου υλικό για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, δεν έχουμε μάσκες, γάντια, προστατευτικές μπλούζες...», τόνισε.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Βγαίνει, Μαλαισία, Αργεντινή,koronoios, vgainei, malaisia, argentini