Κορονοϊός: Το Netflix μειώνει την ανάλυση στην Ευρώπη

To Netflix μειώνει κατά 25% τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων στην Ευρώπη, λόγω κορονοϊού.

Η εταιρεία Netflix ανακοίνωσε την Πέμπτη πως πρόκειται να μειώσει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, μειώνοντας στην πράξη την κίνηση κατά

25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα, με σκοπό να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χάστινγκς.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπρετόν είχε προτρέψει χθες την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως τα μέτρα αποφυγής των κοινωνικών επαφών - τα οποία τέθηκαν σε ισχύ στην Ευρώπη με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας - έχουν αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση για διαδικτυακή χωρητικότητα εξαιτίας των αυξημένων αναγκών τηλεργασίας, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας.

Εξάλλου, σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, εξέδωσε έναν «οδηγό» 10 κανόνων για την συνιστώμενη χρήση των υπηρεσιών (δείτε τον ΕΔΩ).

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα