Έβρος: Αντιδράσεις για τη δήλωση περί ανοίγματος των Καστανιών

Αντιδρούν κάτοικοι και φορείς στον Έβρο στην αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι θα ανοίξει και το τελωνείο στις Καστανιές την 1η Ιουλίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουλίου, η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα της με την Τουρκία, μέσω τόσο του τελωνείου των Κήπων, όσο και των Καστανεών, στον Έβρο.

Ιδιαίτερα η αναφορά στις Καστανιές, ωστόσο, όπου πριν ακριβώς 4 μήνες δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τη γείτονα χώρα προκάλεσε προβληματισμό

και αγανάκτηση σε φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Λίγες ώρες νωρίτερα, εξάλλου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει πως η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει επισκέπτες από Τουρκία, τουλάχιστον ως τις 15/7.

Περαιτέρω, την περασμένη Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, τα κράτη - μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε μία προσυμφωνία, αναφορικά με τις προτεινόμενες χώρες, με τις οποίες θα ανοίξει η Ευρώπη τα σύνορά της από την 1η Ιουλίου. Η Τουρκία δεν ήταν στη λίστα, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι σε αυτή μοιάζουν να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο, καθιστώντας τη ως μία μη ασφαλή χώρα.

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση ότι ανοίγει το τελωνείο στις Καστανιές, έρχεται λίγες μέρες μετά την περιοδεία Μπορέλ και Δένδια στην περιοχή και τα μηνύματα που έστειλαν οι δύο πλευρές στην Τουρκία.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με τα παραπάνω η ανακοίνωση Πέτσα έπεσε σαν «βόμβα» και σήκωσε πολλή «σκόνη»: Φορείς του Έβρου, όπως ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο Βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος ζήτησαν μέσω των social media την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης για τις Καστανιές.

Αντίστοιχες αντιδράσεις καταγράφονται και μεταξύ των κατοίκων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το θέμα.

Πηγή: evrosonline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα