Αναταραχή στη Βρετανία - TUI, EasyJet και Ryanair ακυρώνουν πτήσεις και κρατήσεις στην Ελλάδα

Οι Βρετανοί ακυρώνουν όλες τις κρατήσεις και τις πτήσεις προς Ελλάδα, σε συνέχεια του απγορευτικού που ανακοινώθηκε για το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω κορονοϊού.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις και πακέτα διακοπών στην Ελλάδα, αφού η χώρα μας επέκτεινε την απαγόρευση των αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ειδικότερα,

οι TUI, Ryanair, Easyjet, Jet2 και British Airways αναστέλλουν όλα τα πακέτα και τις υπηρεσίες των Βρετανών, οι οποίοι έκαναν κρατήσεις με την ελπίδα για μια γρήγορη απόδραση στις αρχές Ιουλίου, κατά το ίδιο Μέσο. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση επέκτεινε την απαγόρευση πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο που έληξε την 1η Ιουλίου, έως τις 15 Ιουλίου, γεγονός που ανατρέπει σχεδιασμούς εταιριών και πολιτών.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ένας εκπρόσωπος της Easyjet είπε στην Mirror: «Μετά την ανακοίνωση των ελληνικών αρχών, θα επανεξετάσουμε το πρόγραμμα πτήσεων και θα ενημερωθούν οι πελάτες μας για όποιες αλλαγές γίνουν για τις επιλογές που θα έχουν είτε με αλλαγή ημερομηνίας ταξιδιού, είτε με voucher, είτε με εξαργύρωση χρημάτων».

Εκπρόσωπος της TUI ανέφερε από την πλευρά του πως «οι προγραμματισμένες πτήσεις μας προς την Ελλάδα μεταξύ 11-14 Ιουλίου δεν θα προχωρήσουν» και ότι «όταν ανακοινώσαμε τα σχέδιά μας για την εκ νέου έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, πάντα λέγαμε ότι υπόκεινται στις κυβερνητικές οδηγίες. Θα συνεχίσουμε να τα παρακολουθούμε και να ενημερώνουμε το πρόγραμμα διακοπών μας όπως απαιτείται».

Συμφωνία TUI - Υπουργείου Τουρισμού

Στον αντίποδα των παραπάνω εξελίεξων, το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού γνωστοποίησε σήμερα πως υπέγραψε στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού με τον Όμιλο TUI, τη μεγάλη αγγλογερμανική εταιρεία ταξιδίων και τουρισμού.

Αμέσως μετά την υπογραφή του  μνημονίου με την TUI, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως σήμερα στην Κω υπέγραψα μια πολύ σημαντική στρατηγική συμφωνία με την TUI. Σε αυτήν:

Θέτουμε ως κοινό στόχο το να φέρουμε εφέτος στην Ελλάδα τουλάχιστον το 50% των τουριστών τους οποίους είχε φέρει η TUI το 2019. Υπενθυμίζουμε πως μέσω της TUI πέρσι ήρθαν στη χώρα μας περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες.Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα γίνει μέσω της συνδιαφήμισης. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η TUI θα συνεργαστεί σε αυτή τη βάση.Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ένα ζήτημα κρίσιμο για την επιτυχία της χρονιάς.Επιπροσθέτως, εντείνουμε τις ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στη χώρα μας.Δίνουμε έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.Θα σχεδιάσουμε νέους πλόες κρουαζιέρας για φέτος αλλά και για τις επόμενες χρονιές.Εστιάζουμε σε δράσεις ψηφιοποίησης και εμπειρίας απαλλαγμένης από το χαρτί.

Η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς. Ταυτόχρονα, είναι μια συμφωνία η οποία δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού ότι συμφέρει να ανοίξει φέτος την επιχείρησή του. Συνολικά, η συνεργασία μας με την TUI, μάς επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον».

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του κ. Sebastian Ebel, μέλος του Executive Board του ομίλου με έδρα το Αννόβερο: «Η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος, ξεχωριστός και φιλόξενος προορισμός διακοπών για όλη την Ευρώπη και ιδίως για τους Γερμανούς. Εφέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα. Προσωπικά θα απογοητευτώ αν πετύχουμε μόνο το 50% της περσινής περιόδου. Είμαι βέβαιος πως το 2020 θα καταφέρουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο. Να έρθουν, δηλαδή, τουρίστες στην Ελλάδα και μετά το καλοκαίρι. Δουλέψαμε σκληρά και είχαμε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να διασφαλίσουμε την ισορροπία μεταξύ μιας πολύ καλής εμπειρίας διακοπών και μιας ασφαλούς εμπειρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα