Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία στην Ελλάδα;

Ερευνητές του του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης υπολογίζουν το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού σε όλες τις χώρες, βάσει μαθηματικών μοντέλων. Η εκτίμησή τους για την Ελλάδα

Τις ημερομηνίες κατά τις οποίες η πανδημία του κορονοϊού αναμένεται να τελειώσει σε διάφορες χώρες επιχειρεί να προβλέψει ένα μοντέλο εκτιμήσεων που δημιούργησε το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (SUTD).

Το μαθηματικό μοντέλο που προτείνουν οι επιστήμονες του εν λόγω

ιδρύματος λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων δεδομένων:

Τον αριθμό των ευπαθών ατόμων στην ασθένειαΤον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με Covid-19 καιΤον αριθμό των ατόμων που έχουν αναρρώσει και τον αριθμό όσων έχουν πεθάνει από την ασθένεια

Χρησιμοποιώντας στοιχεία όπως τα παραπάνω, και παρόλο που, όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, οι εξελίξεις μπορεί να μεταβληθούν από αστάθμητους παράγοντες, το πανεπιστήμιο επιθυμεί να περιγράψει τα μοτίβα και τις ημερομηνίες εντός των οποίων ο ιός θα κινηθεί το προσεχές διάστημα. 

Ως εκ τούτου, οι προβλέψεις σχετικά με την ημερομηνία λήξης της πανδημίας ενημερώνονται τακτικά, αξιοποιώντας επίσημες βάσεις δεδομένων.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρόσφατες αναλύσεις της πλατφόρμας του SUTD (σ.σ. στα τέλη Απριλίου), το σημείο καμπής για την πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη, συνολικά, ήταν η 11η Απριλίου, ενώ την 30η Μαρτίου καταγράφηκε το 97% των κρουσμάτων, με το 99% να αναμένεται στις 17 Ιουνίου. Κατά την ίδια εκτίμηση, το τέλος της πανδημίας παγκοσμίως αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου του 2020.

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, η μαθηματική πρόβλεψη προσδιορίζει ως σημείο καμπής την 30η Μαρτίου, ενώ «δείχνει» ότι το 97% των κρουσμάτων θα έχει καταγραφεί έως την 9η Μαΐου. Το 99% των περιπτώσεων στη χώρα μας θα καταγραφεί στις 25 Μαΐου, ενώ το τέλος της πανδημίας για τη χώρα μας υπολογίζεται στις 13 Ιουλίου, κατά την ίδια πηγή.

Για την Κύπρο το τέλος της υγειονομικής κρίσης τοποθετείται στις 24 Μαίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως για την Κίνα η πανδημία έχει ήδη τελειώσει, από τις 9 Απριλίου, σύμφωνα με το μοντέλο του ίδιου ιδρύματος, γεγονός που μοιάζει να συμφωνεί με τις τρέχουσες εκτιμήσεις και αναφορές για τη χώρα από όπου ο κορονοϊός ξεκίνησε το «ταξίδι» του στον πλανήτη.

Δείτε τον σχετικό πίνακα του Πανεπιστημίου:

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιστότοπος του πανεπιστημίου περιλαμβάνει μία δήλωση αποποίησης ευθυνών, η οποία αναφέρει ότι το παραπάνω πρότζεκτ του «δεν είναι σε θέση να αποτυπώσει την περίπλοκη φύση και τη συνεχή αλλαγή που συμβαίνει σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο». Επομένως, «οι προβλέψεις είναι αβέβαιες και πρέπει να ληφθούν με προσοχή».

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στην πλατφόρμα του SUTD.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα