Επίδομα παιδιού: Ανατροπή με την πληρωμή, πότε ανοίγει το Α21 για νέες αιτήσεις

Δεν έγινε η πληρωμή για το επίδομα παιδιού σήμερα και οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πληρωμή θα γίνει μέσα στο Φεβρουάριο. Δείτε πότε ανοίγουν οι νέες αιτήσεις, αλλά και ποιες ανατροπές έρχονται άμεσα.

Χωρίς καμία επίσημη πληροφόρηση για το πότε θα πληρωθούν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο επίδομα παιδιού Α21 από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν

να πληρωθούν.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων έχει κλείσει απο τις 15 Ιανουαρίου και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση απο τον ΟΠΕΚΑ και για το τι γίνεται για τις τελευταίες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί. 

Όπως γράφει το Dikaiologitika News υπήρχε ενημέρωση ότι θα γίνει εμβόλιμη πληρωμή η οποία ακόμη δεν έχει γίνει. Νέες πληροφορίες λένε ότι η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει τον Φεβρουάριο. Ωστόσο χιλιάδες δικαιούχοι θα ήθελαν να γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν και τι ακριβώς γίνεται. Από την πλευρά του ΟΠΕΚΑ, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ακόμη εντολή για πληρωμή των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι 15 Ιανουαρίου 2020.

Την αντίστοιχη περίοδο πέρσι ο ΟΠΕΚΑ είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση για το κλείσιμο της πλατφόρμας και είχε ανακοινώσει ότι οι δικαιούχοι πληρώθηκαν, τις αντίστοιχες αιτήσεις με τις φετινές, στις 28 Φεβρουαρίου.

Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνουν οι νέες αιτήσεις

Επίδομα παιδιού: Οι αλλαγές το 2020

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου 2020 αναμένεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, ψηφίζεται το σχέδιο νόμου με τις νέες αλλαγές, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το 2020.

Το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα συνδέεται από φέτος για πρώτη φορά με την επαρκή φοίτηση του παιδιού στο σχολείου, ενώ η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής ως προϋπόθεση χορήγησης των επιδομάτων, ορίζεται στα δώδεκα χρόνια για τους πολίτες τρίτων χωρών από τα πέντε που ήταν ως τώρα.

Ο ΟΠΕΚΑ θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).

Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Το 2020 το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα, την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα