Εντός της ημέρας η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Έρχεται αφαίρεση βαθμών

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση παίρνει την κατάσταση στα χέρια της έπειτα από τα όσα έχουν συμβεί μετά την εισήγηση της ΕΕΑ περί υποβιβασμού ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος θορυβήθηκαν με τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών και τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν, με αποτέλεσμα να βάλουν «στοπ» στο σενάριο υποβιβασμού για ανάλογα περιστατικά.

Στην τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της ημέρας με τη

διαδικασία του κατ' επείγοντος, θα προβλέπεται αφαίρεση από 3 έως 10 βαθμούς, ενώ θα υπάρχει και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.

Με βάση τα παραπτώματα που χρεώνονται στις δύο ομάδες, αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία -5 βαθμών στον ΠΑΟΚ και -10 στην Ξάνθη (η ακριτική ομάδα έχει και την ανάκληση πιστοποιητικού) με τη διάταξη που πρόκειται να περάσει.

Ο Ολυμπιακός προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εφόσον κριθούν ένοχοι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη για τα παραπτώματα που τους καταλογίζονται.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης (28/1).

Εντός της ημέρας αναμένεται η τροπολογία που θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος στη Βουλή, εισηγητής της οποίας αναμένεται να είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα