Κορονοϊός: Το αδιαχώρητο στην παραλία της Θεσσαλονίκης - Να κλείσει η παραλία ζητά ο δήμος

Η παραλία της Θεσσαλονίκης σήμερα ήταν γεμάτη κόσμο, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κορονοϊό. Οργισμένη αντίδραση του δημάρχου. 

«Πλημμύρισε» από κατοίκους και σήμερα η παραλία της Θεσσαλονίκης, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, που υπάρχει για τον κορονοϊό.  Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σχολίασε την κατάσταση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Ο ίδιος

δήλωσε πως τον ανησυχεί ιδιαίτερα η συγκεκριμένη εικόνα, ειδικά από την στιγμή που η Πολιτεία προσπαθεί να εφαρμόσει το «Μένουμε Σπίτι».

«Όλοι ξέρουμε πόσο ωραίο είναι να βαδίζει κανείς στην νέα παραλία της πόλης. Καταλαβαίνω το άγχος, την πίεση που έχουν οι συμπολίτες και έχουν την ανάγκη να βγουν έξω, αλλά πραγματικά αυτή η εικόνα που βλέπουμε κι εμένα με λυπεί» είπε στο δελτίο ειδήσεων.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως είχε επικονωνία με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον ενημέρωσε για την κατάσταση. Ο δήμος μαζί με την αστυνομία σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, πρόκειται να λάβει καινούργια μέτρα, καθώς δεν ορίζεται από την Πολιτεία χωρικά και χρονικά μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες.

«Καταρχάς θα μπορούσε να υπάρχει ένας χρονικός ορίζοντας για την βόλτα κι ένας χωρικός με βάση την διεύθυνση», υπογράμμισε όταν ρωτήθηκε να αναφέρει λεπτομερώς, τι πρόκειται να κάνει. «Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί, εφόσον αυτή η προσπάθεια είναι για πολλές εβδομάδες ακόμη, πόσο μάλλον όταν μπει η άνοιξη, πόσο μάλλον όταν θα έρθει το Πάσχα», σχολίασε επίσης.

Μονομερείς ενέργειες

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση, ζητώντας του να προχωρήσει ουσιαστικά στο κλείσιμο της παραλίας, μέσω μιας κεντρικής απόφασης που θα απαγορεύει ταυτόχρονα και τις βόλτες σε ανάλογα σημεία όλης της επικράτειας που αναμένεται να υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Μάλιστα, οι πληροφορίες επιμένουν πως ο κ. Ζέρβας είναι αποφασισμένος να επιβάλει τα μέτρα περιορισμού και προφύλαξης και μόνος του, εφόσον η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης είναι σε θέση να κάνει σχετικούς ελέγχους όπως άλλωστε είχε κάνει και πριν μερικές ημέρες.

Ορισμένες φωτογραφίες από την σημερινή ημέρα στην παραλία της Θεσσαλονίκης:

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα