Κορονοϊός: Στους 139 οι νεκροί στην Ελλάδα - 10 νέα κρούσματα

Τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Τετάρτης, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2576 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

41 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη, πρόσθεσε. 71 ασθενείς εξήλθαν από την εντατική.

Ακόμη, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 139 θανάτους

συνολικά στη χώρα. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη.

Μιλώντας για το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως τα σημερινά δεδομένα είναι άλλα, σε σχέση με την περίοδο που δεν υπήρχε ανάλογη σύσταση. «Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΜ είναι ένα σημαντικό μέτρο», σημείωσε.

Εξήγησε δε ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να συνοδεύεται με την τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής, όπως το τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη φύλαξη και τον καθαρισμό των μασκών.

Τσιόδρας: Γιατί συμφωνήσαμε να ανοίξουν τα σχολεία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε εν συνεχεία στους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας άναψε το πράσινο φως για τη σταδιακή άρση του λουκέτου στην εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, ο έγκριτος επιστήμονας παρέθεσε τα ακόλουθα επιχειρήματα, βασιζόμενος σε σχετικές ανακοινώσεις του ECDC:

Οι λοιμώξεις εμφανίζονται σε πολύ μικρότερο ποσοστό στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικουςΤα παιδιά εμφανίζουν ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικουςΚάτω του 1% των συνολικών κρουσμάτων στην Κίνα ήταν παιδιά, ηλικίας έως 18 ετών.Τα παιδιά μολύνονται κυρίως στο οικογενειακό περιβάλλονΤα παιδιά έχουν τρεις φορές μικρότερες πιθανότητες μόλυνσης σε σχέση με τους άνω των 20 ετών και τέσσερις φορές σε σχέση με τους άνω των 65 ετώνΗ μετάδοση από παιδί σε ενήλικα είναι ασυνήθιστηΤα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς πηγές μετάδοσης

Keywords
Τυχαία Θέματα