Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Μετανιωμένος εμφανίζεται ο 27χρονος - Τι ζητά

Ζητά να δικαστεί μόνο για τη δολοφονία και όχι για τον βιασμό της Σούζαν Ίτον ο 27χρονος. Τι λέει ο δικηγόρος του.

Tη δική του εκδοχή παρουσίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, με αφορμή την ανακοίνωση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας εκ μέρους της οικογένειας της βιολόγου που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο στα Χανιά.

Ο Παντελής Ζέλιος αναφέρθηκε κυρίως στις

κατηγορίες που βαρύνουν τον εντολέα του, αλλά και στην ψυχιατρική έκθεση που συντάχθηκε, μιλώντας στο Κρήτη TV, και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν από το ποινικό δικαστήριο που θα εκδικάσει την υπόθεση, ενώ κάποια αντικρουόμενα, όπως είπε, ζητήματα θα πρέπει να ξεκαθαριστούν στο ακροατήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εντολέας του φέρεται μετανιωμένος για το κακό που προξένησε, ενώ εκείνο που ζητά είναι να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αμφισβητώντας το αδίκημα του βιασμού που επίσης του καταλογίζεται.

Ο Χανιώτης δικηγόρος μίλησε επίσης και για κάποια αντικρουόμενα, όπως είπε, ζητήματα τα οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου που θα εκδικάσει την υπόθεση, ενώ αναφερόμενος στην ψυχιατρική έκθεση που συντάχθηκε, τόνισε πως χρήζει περαιτέρω μελέτης.

{https://youtu.be/jLVygra3m5Y}

«Ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία»

«Θα παραστούμε στο δικαστήριο και θα βοηθήσουμε να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση για τη μνήμη της», δήλωσαν χθες, από την άλλη πλευρά, οι συγγενείς της καθηγήτριας Μοριακής Βιολογίας Σούζαν Ίτον, δια των συνηγόρων τους.

Όπως γνωστοποιούν οι δικηγόροι Βάσω Πανταζή και Γεώργιος Τζερίζ η κύρια ανάκριση για την υπόθεση ολοκληρώθηκε και πλέον αναμένεται η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή του κατηγορούμενου. Οι ίδιοι τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως οι συγγενείς του θύματος τους ανέθεσαν την υποστήριξη της κατηγορίας και την υπεράσπιση της μνήμης της Σούζαν Ίτον.

Επισημαίνουν, επίσης, ότι ο δράστης δεν ανακάλεσε τις ομολογίες του, διαψεύδοντας έτσι κάποιες πληροφορίες, καθώς και ότι από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο «ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δεν διαπίστωσαν οι ψυχίατροι».

Ακόμη, αξίζει να υπογγραμιστεί ότι «και άλλες γυναίκες» μίλησαν στην ΕΛ.ΑΣ. «για το εγκληματικό σχέδιο του κατηγορουμένου, να προκαλεί στα υποψήφια θύματά του σκηνοθετημένα τροχαία ατυχήματα, ώστε να τις καταστήσει ανίκανες προς αντίσταση και μετέπειτα έρμαια των εγκληματικών ορέξεών του, όπως συνέβη και με την άτυχη επιστήμονα», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των δικηγόρων.

Εν αναμονή της δίκης

Πάντως, στην παρούσα χρονική στιγμή, και οι δύο πλευρές βρίσκονται εν αναμονή της έκδοσης του σχετικού βουλεύματος από τις δικαστικές αρχές Χανίων, καθώς του προσδιορισμού της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας, δεδομένου ότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του 27χρονου, εκπνέει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ωστόσο, επιθυμία της οικογένειας το θύματος είναι να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

(Με πληροφορίες από neakriti.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα