Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι πολίτες με τις κυβερνητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη από τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τον κορονοϊό, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την Opinion Poll, το χρονικό διάστημα από 23-26 Μαρτίου, μετά την ανακοίνωση δηλαδή των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση «πόσο ικανοποιημένος/η είστε από

τις αποφάσεις και τις ενέργειες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας» το 61,1% απάντησε «Πολύ», το 23,9% «Αρκετά», το 12% «Λίγο» και μόνο το 2,2% δήλωσε «καθόλου». Συνολικά, δηλαδή, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει τη θετική γνώμη του 85% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Γενικότερα, το 85% των πολιτών εμφανίζεται πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από τις αποφάσεις της κυβέρνησης γαι την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ενώ το 95,7% συμφωνεί και με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εύρημα πως η κοινή γνώμη σε ποσοστό 90% συμφωνεί με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ κατά 61,5% δηλώνει ότι δεν έχει ξανααισθανθεί ποτέ στη ζωή της τόσο φόβο.

Σε ερώτημα αναφορικά με το υπουργικό έργο, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής μεταξύ όλων των υπουργών, όσον αφορά τις θετικές γνώμες. Ειδικότερα, το 61% έχει θετική γνώμη των ερωτηθέντων έναντι μόνο 24% που απάντησαν αρνητικά. Το 15% δεν εξέφρασε γνώμη (δεν γνωρίζω/δεν απαντώ).

Στη δεύτερη θέση, μετά τον υπουργό Υγείας, βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ακολουθούν στην τέταρτη θέση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και στην πέμπτη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η έρευνα αποτυπώνει, τέλος, τη μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ που κυμαίνεται στις 20 μονάδες (40% έναντι 20,2%), όπως και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα που ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες (51,0% έναντι 20%).

Σύμφωνα με την εταιρεία που διενήργησε την έρευνα, σε αυτήν «συμμετείχαν 1.095 νοικοκυριά και διεξήχθη από 23 έως 26 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας άνω των 17 ετών, με δικαίωμα ψήφου από όλη την Επικράτεια. Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει γεωγραφικής κατανομής συλλογή των στοιχειών έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και η στάθμιση με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2019. Μέγιστο στατιστικό σφάλμα: +/-3%».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα