Διάγγελμα Ερντογάν: Δωρεάν διανομή μασκών - Απαγορεύεται η πώληση

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την δωρεάν διανομή μασκών στην Τουρκία, ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με νέο διάγγελμα προς το λαό της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως οι ιατρικές μάσκες θα διανέμονται δωρεάν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μάλιστα, η απόφαση αυτή ελήφθει μετά το υπουργικό συμβούλιο που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και την ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος από την κατοικία του, στην περιοχή Ταράμπια της Κωνσταντινούπολης.

«Έχουμε αρκετό απόθεμα από μάσκες ώστε να διανεμηθούν δωρεάν

σε όλους τους πολίτες μέχρι να λήξει η πανδημία. Ως κράτος, είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε δωρεάν μάσκες σε όλους τους πολίτες μας», δήλωσε ο Ερντογάν. Επιπλέον, είπε πως η πώληση μασκών απαγορεύεται και θα διατίθενται είτε από το κράτος είτε από τα φαρμακεία δωρεάν.

«Οι νομαρχίες μας άρχισαν να διανέμουν δωρεάν μάσκες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-devlet», υπογράμμισε στη συνέχεια της ομιλίας του και πρόσθεσε πως για το θέμα της κοινωνικής αποστασιοποίησης «θα θέτουμε σε καραντίνα κτίρια, γειτονιές, χωριά, περιοχές ή ακόμα και επαρχίες που είναι επικίνδυνες για τη διασπορά της νόσου». Ταυτόχρονα, τόνισε πως το κράτος έχει καλύψει τις βασικές ανάγκες 1.321.000 πολιτών άνω των 65 ή χρόνια ασθενών που υποχρεωτικά μένουν στο σπίτι, ενώ η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες θα συνεχιστεί μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης.

Δηλώσεις για την Υγεία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης, στον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού και είπε ότι «πρέπει να μειώσουμε στο μέγιστο το ποσοστό διασποράς του του ιού, διασφαλίζοντας ότι όλοι πολίτες μας, εκτός από όσους εργάζονται, μένουν στο σπίτι». Επιπλέον, είπε ότι ο αριθμός των διαγωνιστικών εξετάσεων για τον ιό ξεπέρασε τις 20.000 και πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην περίθαλψη στα νοσοκομεία για ασθενείς που νοσούν.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στα νοσοκομεία μας. Δεν υπάρχει πρόβλημα διάγνωσης ή θεραπευτικής αντιμετώπισης. Και έως τώρα, με το θέλημα του Θεού, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα σχετικά με την προμήθεια τροφίμων, με το υγειονομικό υλικό και τη δημόσια υγεία», επισήμανε στη συνέχεια.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα μετατραπούν δυο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, σε νοσοκομεία 1000 κλινών το καθένα που θα δέχονται μόνο κρούσματα κορονοϊού. Το ένα θα κατασκευαστεί στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ατατούρκ στην περιοχή Γεσίλκιοϊ της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης και το δεύτερο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Σαντζάκτεπε στην ασιατική πλευρά της πόλης.

«Σε 45 ημέρες θα έχουν τελειώσει και θα ανοίξουν για το λαό μας», είπε.

«Με τα μέτρα που έχουμε πάρει και με αυτά που θα πάρουμε, θα ξεπεράσουμε την πανδημία, παράλληλα με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα