Δερμιτζάκης: Μη ρεαλιστική λύση η άρση της πατέντας στα εμβόλια

Ως μια μη ρεαλιστική λύση που στην παρούσα φάση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα χαρακτήρισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης την άρση της προστασίας της πατέντας στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Την ώρα που έχει φουντώσει η συζήτηση μετά την πρόταση του Τζο Μπάιντεν για άρση της προστασίας της πατέντας στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, που βρήκε συμμάχους την ΕΕ και τη Ρωσία, όχι όμως και τη Γερμανία, ο Μανώλης Δερμιτζάκης χαρακτηρίζει το όλο

θέμα ως μη ρεαλιστικό.

«Διαφωνώ με τον Τζο Μπάιντεν, τα Ηνωμένα Έθνη, την ελληνική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι αυτή είναι μια μη ρεαλιστική λύση. Δεν θα μας λύσει το πρόβλημα. Δεν ανοίγουν έτσι τα εργοστάσια για να παράξουν εμβόλια. Αυτό θέλει πολύ χρόνο», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης και συνέχισε: «Ο χρόνος που χρειάζεται για την παραγωγή τόσων εμβολίων, θα βάλει σε πίεση όχι μόνο τα εργοστάσια, αλλά και τις πρώτες ύλες. Στις ΗΠΑ είχαν πρόβλημα με τις πρώτες ύλες. Δεν μπορούμε έτσι απλά να άρουμε την πατέντα και λύθηκε το πρόβλημα».

Ο κ. Δερμιτζάκης μίλησε επίσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και τις μεταλλάξεις. «Τα κρούσματα αναμένεται να πέσουν κάτω από τα 1.000 ημερησίως μέχρι το τέλος Ιουνίου. Πρέπει σιγά σιγά οι πολίτες να κάνουν όλες τις δραστηριότητες με προσοχή. Να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατήσουν χαμηλά τη μετάδοση του ιού. Θα έπρεπε να ανοίξουν νωρίτερα τα ανοιχτά θέατρα και τα θερινά σινεμά» τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Σε ερώτηση για το εάν χρειαστεί στο μέλλον και μία τρίτη δόση εμβολίου απάντησε ότι μπορεί να χρειαστεί και τέταρτη και πέμπτη. «Ο εμβολιασμός χτίζει το πρώτο στρώμα ανοσίας και μετά μπορούμε να κάνουμε συντήρηση, αλλά αυτό θα είναι μια ρουτίνα που δεν θα μας απασχολεί» σημείωσε.

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις του ιού, τόνισε ότι αντιμετωπίζονται από όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣΠΑΤΕΝΤΑΑΡΣΗΕΜΒΟΛΙΑΕΜΒΟΛΙΟΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣΠΑΝΔΗΜΙΑΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα