Μπιλ Γκέιτς: Αποχώρησε από το ΔΣ της Microsoft

Ο Μπιλ Γκέιτς αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που δημιούργησε, της Microsoft.

Ο Μπιλ Γκείτς, ιδρυτής της Microsoft και δεύετερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη σύμφωνα με τη λίστα του Forbe's, αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός του κλάδου της τεχνολογίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Microsoft

την Παρασκευή, ο Μπιλ Γκέιτς αποφάσισε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε άλλες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων η εκπαίδευση, η υγεία και η κλιματική αλλαγή.

Ο ίδιος, παρά την αποχώρησή του από το ΔΣ, θα κατέχει τη θέση του Σύμβουλου Τεχνολογίας της εκτελεστικής διευθύντριας της εταιρίας, Σάτια Ναντέλα, καθώς και άλλων μελών της διοίκησης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ναντέλα δήλωσε πως «αποτελεί μέγιστη τιμή και προνόμιο να έχω εργαστεί και να έχω μάθει από τον Μπιλ με την πάροδο των χρόνων. Ο Μπιλ δημιούργησε την εταιρία μας με την πεποίθηση μιας δημοκρατικής δύναμης στο software και ένα πάθος να λύσει τις πιο πιεστικές προκλήσεις. Και η Microsoft αλλά και ο κόσμος είναι πια καλύτερα. Το συμβούλιο έχει επωφεληθεί από την ηγεσία του Μπιλ και το όραμα του. Και η Microsoft θα συνεχίσει να κερδίζει από το πάθος του Μπιλ και τις συμβουλές του, ώστε να οδηγήσουμε τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας μπροστά». «Είμαι ευγνώμων για τη φιλία του Μπιλ και ελπίζω να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του, να πραγματοποιήσουμε την αποστολή μας, να ενδυναμώσουμε κάθε άτομο και κάθε οργανισμό στον πλανήτη, ώστε να καταφέρει περισσότερα», κατέληξε.

Σημειώνεται πως το 2008 είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Γκέιτς από τη θέση του ως επικεφαλής της εταιρίας, προκειμένου να επικεντρωθεί περισσότερο στο φιλανθρωπικό του έργο.

Παρόλα αυτά, μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος του συμβουλίου της εταιρίας που δημιούργησε. 

Μετά από την αποχώρηση του Μπιλ Γκέιτς, το ΔΣ θα αποτελείται από 12 μέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα