Κορονοϊός στην Ιταλία: «Οι πρώτοι μου ασθενείς πέθαναν όλοι» - Συγκλονίζουν οι Έλληνες γιατροί

«Ζούμε καταστάσεις πολέμου. Μείνετε σπίτι» δηλώνουν Έλληνες γιατροί στην Ιταλία. Οι συγκλονιστικες περιγραφές και τα βλέμματα των ασθενών τους με κορονοϊό που τους καθηλώνουν.

Τουλάχιστον ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές Ελλήνων γιατρών που ζουν και εργάζονται σε νοσοκομεία της Ιταλίας. Ανθρώπων που παλεύουν με τον κορονοϊό.

Ο γιατρός Βασίλης Τσάντες που διαγνώστηκε με κορονοϊό συγκλονίζει: «Ειμαι σε απομόνωση και κάθε μέρα δέχομαι τηλεφώνημα από τον υπεύθυνο του υγειονομικού για το αν έχω συμπτώματα. Ξέρετε υπάρχουν άτομα που ξαφνικά μπαίνουν

σε απομόνωση και χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια» αναφέρει και προσθέτει: Κόλλησα τον ιο από κάποιον ασθενή μου, δεν ξέρω πως αν και φορούσα μάσκα και γάντια. Είναι απίστευτο να βλέπεις τα μάτια τους. Να σου ζητάνε να τους κάνεις καλά...».

Η Παναγιώτα Μουζακίτη βιώνει όπως η ίδια λέει «καταστάσεις πολέμου». «Δεν έχουμε θέσεις στο νοσοκομείο να βάλουμε τους αρρώστους και είναι συγκλονιστικό ότι οι πρώτοι μου ασθενείς έχουν πεθάνει όλοι. Αισθανόμαστε ότι είμαστε σε video - game» λέει συγκινημένη.

Δείτε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους

Οι γιατροί δουλεύουν απίστευτες ώρες και σε αντίξοες συνθήκες, με την Ελένη Έλντα Μακρή να καταλήγει λέγοντας: «Αυτό που ζούμε είναι το κάτι άλλο. Μείνετε σπίτι σας».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα