Άνοιγμα σχολείων: Αύριο οι ανακοινώσεις - Αγωνία για την επόμενη μέρα

Το απόγευμα της Τετάρτης οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα τον σχολείων από τη Νίκη Κεραμέως και τον Σωτήρη Τσιόδρα. 

Το πλάνο για το άνοιγμα των σχολείων ετοίμασαν από κοινού το Υπουργείο Παιδείας και η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Το περίγραμμα

της σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα θα δώσει σήμερα στις 18.00 το απόγευμα μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες.

Για τα σχολεία αυτό θα γίνει μία μέρα αργότερα στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης όταν στην συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετάσχει εκτάκτως και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανακοινώθηκε άτυπα από το υπουργείο, η κ. Κεραμέως θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές και μένει να επιβεβαιωθούν αύριο το πλάνο του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει συγκεκριμένες ημερομηνίες και μέτρα για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Ειδικότερα, τα σχολεία αναμένεται να αρχίσουν να ανοίγουν στις 11 ή στις 18 Μαΐου -με επικρατέστερη ημερομηνία να θεωρείται η πρώτη- αρχικά με τους μαθητές της Γ' Λυκείου και έπειτα με τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου. Οι μαθητές των Γυμνασίων θα μπουν στις αίθουσες μία εβδομάδα αργότερα ενώ δημοτικά και νηπιαγωγεία αναμένεται να ξεκινήσουν 25 Μαΐου ή 1η Ιουνίου και η σχολική χρονιά θα παραταθεί μέχρι τέλος Ιουνίου ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Ακόμη και με την επιστροφή τους στα θρανία οι μαθητές θα έρθουν αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα που θα περιλαμβάνει μέτρα προστασίας όπως το πλύσιμο των χεριών με τη χρήση αντισηπτικών στις αίθουσες, πιθανή χρήση μάσκας, και φυσικά τα τμήματα θα «σπάσουν» σε μικρότερα υποτμήματα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Για να γίνει πράξη αυτό δεδομένου του αριθμού αιθουσών και εκπαιδευτικών εξετάζεται η εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου. Δηλαδή, ορισμένοι μαθητές θα προσέρχονται το πρωί και θα τελειώνουν νωρίτερα την ώρα που θα προσέρχονται οι υπόλοιποι συμμαθητές του μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις και η ομαλή διεξαγωγή τους αποτελεί στοίχημα για το Υπουργείο Παιδείας. Αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο -ίσως στις 20 Ιουνίου- και στόχος είναι να ολοκληρωθούν ως τα μέσα Ιουλίου.

Οι αίθουσες θα έχουν περίπου 10 μαθητές και 2 επιτηρητές καθηγητές ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Για την διεξαγωγή των εξετάσεων δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και σχολικά συγκροτήματα Γυμνασίων.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πότε τελειώνει το SMS στο 13033 για μετακινήσεις, οι κωδικοί σήμερα και η έξοδος

Κορονοϊός: Τα νέα συμπτώματα - Ποιοι και πότε μπορεί να μεταδώσουν τον ιό

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Keywords
Τυχαία Θέματα