Σύψας: «Πολύ δύσκολη άσκηση το άνοιγμα των σχολείων»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κορονοϊού του υπουργείου Υγείας μίλησε για την επόμενη ημέρα, τα σχολεία και όσα πρέπει να προσέξουμε. 

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κορονοϊού του Υπ. Υγείας, Ν. Σύψας, για την επιστροφή στην κανονικότητα, το άνοιγμα των σχολείων

και τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η επιτροπή εισηγήθηκε το άνοιγμα των σχολείων αφού από τα δεδομένα προέκυψε πώς το άνοιγμα δεν θα επιφέρει επανάκαμψη της επιδημίας.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε μεγάλο πρόβλημα όπως στην Ιταλία που κρατά κλειστά τα σχολεία. Τα δεδομένα που εξετάσαμε μας έδειξαν ακόμη και αν ανοίξουμε όλα τα σχολεία στη χώρα μας δεν θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα επανάκαμψη της επιδημίας» τόνισε ο καθηγητής.

Αναφέρθηκε επίσης στο χρονικό σημείο που έρχεται η εισήγηση αφού θα παίξουν ρόλο οι καιρικές συνθήκες. «Ο καιρός είναι καλύτερος και οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες με παράθυρα ανοιχτά και σε ζεστό περιβάλλον που δεν θα έχουμε έξαρση του ιού» σημείωσε. 

Ο κ.Σύψας υπογράμμισε πώς η επιτροπή εισηγείται και για τις τελικές ανακοινώσεις παρέπεμψε στην πολιτική ηγεσία. 

Δείτε ακόμη τι είπε για τις ευπαθείς ομάδες: 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πότε τελειώνει το SMS στο 13033 για μετακινήσεις, οι κωδικοί σήμερα και η έξοδος

Κορονοϊός: Τα νέα συμπτώματα - Ποιοι και πότε μπορεί να μεταδώσουν τον ιό

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Keywords
Τυχαία Θέματα