Ανοιχτή έρευνα του ΕΚΠΑ: «Οι Έλληνες και ο κορονοϊός»

Το ΕΚΠΑ διεξάγει την έρευνα «Οι Έλληνες και ο κορονοϊός», για το πως αντιλαμβάνονται οι πολίτες την πανδημία.

Το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, διεξάγει την έρευνα «Οι Έλληνες και ο κορονοϊός». Η συγκεκριμένη μελέτη πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για επιστημομικές έρευνες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες,

ενώ δεν έχει εμπορικούς σκοπούς. Η συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο «Οι Έλληνες και ο κορονοϊός: Μία χώρα σε συνθήκες πρωτόγνωρες» είναι ανοιχτή και μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει μέσω του συνδέσμου: https://kwiksurveys.com/s/bCuvuOmR?fbclid=IwAR23IuZX2aVUl_6H3wodF9X8n6F_2Cek1nHc1oQkr4I_5Ylx_WnwCcC_cM4#/0.

Η έρευνα λοιπόν, θα εξετάσει τις απόψεις των Ελλήνων για την πανδημία του κορονοϊού. Επιπλέον, οι απαντήσεις θα συλλέγονται και θα επεξεργάζονται πάντα ανώνυμα και σε αθροιστική μορφή, σε πλήρη συμφωνία με τους κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR, EU, 2016/679). Επίσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν διαρκεί περισσότερο από 12 λεπτά και ο καθηγητής Στέλιος Παπαθανασόπουλος είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του τμήματος ΕΜΜΕ.

82 νέα κρούσματα την Τρίτη

Νέα αύξηση των κρουσμάτων και νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα περιλαμβάνει ο απολογισμός της προηγούμενης ημέρας

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τρίτης, τα νέα κρούσματα είναι 82 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1314, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 49, καθώς 7 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν.

Ακόμα καταγράφηκαν ακόμα 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο, του οποίου όλοι οι επιβαίνοντες ελέγχθησαν.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 85 ασθενείς. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες και έχουν υποκείμενο νόσημα, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Εξάλλου, 6 άτομα από αυτά που χρειάστηκαν νοσηλεία έλαβαν εξιτήριο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρθηκε, επίσης, από τους 49 νεκρούς οι 37 είναι άνδρες ενώ η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

Ο καθηγητής στάθηκε και στη νέα σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι υγιείς πολίτες να ΜΗΝ φορούν μάσκες -εκτός κι αν φροντίζουν ασθενείς- αναφέροντας πως οι κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει ότι η χρήση της μειώνει τη διασπορά του ιού.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα