Με συνταγογράφηση και σε 40 λεπτά τα τεστ για κορωνοϊό στο Σωτηρία! Πόσο κοστίζει

Μέσα σε μόλις 40 λεπτά μπορεί κάποιος να διαπιστώσει αν πάσχει από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το νοσηλευτικό ίδρυμα που διαχειρίζεται τα περισσότερα τεστ για την ανίχνευση του ιού καθώς δέχεται τα περισσότερα περιστατικά του COVID-19 στη χώρα.

Και τα δύο τεστ που πραγματοποιούνται στα μικροβιολογικά εργαστήρια του εν λόγω νοσοκομείου συνταγογραφούνται και το κόστος δεν

αφορά τους ασφαλισμένους. Για την αγορά των υλικών, που αφορά μόνο στο νοσοκομείο, το ένα είναι φθηνότερο και κοστίζει 45 ευρώ, ενώ το άλλο κοστίζει 67, 5 ευρώ.

Δείτε επίσης: Ένωση Αστυνομικών: «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας μετατρέψει σε νοσηλευτές και τα κρατητήρια σε σανατόρια!»

Το τεστ των 45 ευρώ πραγματοποιείται σε ένα κλειστό σύστημα με μια μέθοδο που ονομάζεται multiplex PCR. Όλη η διαδικασία πραγματοποιείται μέσα στο σύστημα, χωρίς να υπάρχει καμία εξωτερική παρέμβαση, ενώ απαιτείται ελάχιστος χρόνος χειρισμού του δείγματος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το αποτέλεσμα βγαίνει σε περίπου 40 λεπτά από την εισαγωγή του δείγματος στο σύστημα. Αξίζει να αναφερθεί πως το νοσοκομείο «Σωτηρία» έχει παραγγείλει ήδη 510 τεστ αυτού τους είδους, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην χώρα μας.

Με συνταγογράφηση και σε 40 λεπτά τα τεστ για κορωνοϊό στο Σωτηρία! Πόσο κοστίζει via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα