Κοινωνικό μέρισμα: Θολό τοπίο την πληρωμή μετά τις ενστάσεις

Οι ενστάσεις για το κοινωνικό μέρισμα τελείωσαν και τώρα 40.000 δικαιούχοι περιμένουν να δουν πότε θα κριθεί η πληρωμή τους.

Το κοινωνικό μέρισμα καταρχήν πληρώθηκε μέσα στις γιορτές, ωστόσο απομένει τώρα η εξέταση των ενστάσεων των απορριπτέων και η πληρωμή του έκτακτου επιδόματος στους νέους εγκριθέντες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν εγκριθεί 267.342 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ ο προϋπολογισμός αφορά περίπου 307.000

δικαιούχους.

Αυτά είναι τα στοιχεία από την πρώτη πληρωμή, γεγονός που σημαίνει ότι λείπου 40.000 δικαιούχοι.

Αυτούς θα ψάξει το σύστημα μέσα από τις ενστάσεις.

Αναλυτικότερα, έχουν δοθεί στους δικαιούχους πάνω από 187 εκατ. ευρώ και είναι διαθέσιμα περί τα 28 εκατ. για όσους δικαιωθούν από τις ενστάσεις, οι οποίες μπορούσαν να κατατεθούν στο koinonikomerisma.gr έως τις 15 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (π.χ. ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κ.λπ.), ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ, εφόσον τα δικαιούνται.

Το Αίτημα Ένστασης έπρεπε να υποβληθεί έως 15/1/2020 από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης.

Τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πότε θα γίνει νέα πληρωμή.

Η περίοδος Υποβολής Αιτήσεων και Ενστάσεων έχει Λήξει.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούχοι των 700 ευρώ είναι οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, οικογένειες με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς άνεργους και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογένειες με ΑμεΑ χωρίς εισοδηματικό - ηλικιακό κριτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα