Ανακαλύφθηκε το «εκκολαπτήριο» του κορονοϊού στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ανακαλύφθηκε το μέρος που βοήθησε την εξάπλωση του κορονοϊου στην Ευρώπη.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το εκκολαπτήριο» του κορονοϊού στην Ευρώπη και ότι βρίσκεται στις αυστριακές Άλπεις. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον χωριό Ισγκλ, στο Τιρόλο της Αυστρίας, που είναι γνωστό ως η «Ίμπιζα των Άλπεων», ένας δημοφιλής προορισμός για τους σκιέρ. Πλέον, οι αρχές θεωρούν πως από εκεί ξεκίνησε στο τέλος του Φεβρουαρίου, η διασπορά της πανδημίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπως υποστηρίζει με δημοσίευμα το Politico.

Ο

πρώτος συναγερμός σήμανε την 1η Μαρτίου, καθώς οι ισλανδικές αρχές διαπίστωσαν ότι 15 επιβάτες πτήσης από το Μόναχο είχαν προσβληθεί από τον ιό. Οι 14 είχαν διαμείνει προηγουμένως στο αυστριακό χωριό. Επιπλέον, οι σκανδιναβικές υγειονομικές αρχές έχουν ιχνηλατήσει πολλές εκατοντάδες κρούσματα συνδεόμενα ευθέως με το Ισγκλ. Την Τρίτη, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι η μόλυνση του 40% των άνω των 1.400 κρουσμάτων στη χώρα σημειώθηκε στην Αυστρία και οι αρχές πιστεύουν ότι εκατοντάδες άλλα κρούσματα έχουν ευθεία σχέση με το χωριό αυτό.

Η Βιέννη δεν «έλαβε» το μήνυμα

Παρόλα αυτά, στην Βιέννη δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προστασίας παρά τις προειδοποιήσεις των υπολοίπων κρατών και των επιστημόνων. Επίσης, οι τοπικές αρχές του Τιρόλου δεν είχαν θελήσει να αναλάβουν δράση από τον φόβο των επιπτώσεων στον τοπικό τουρισμό. Στην Αυστρία διατυπώνονται επικρίσεις για βραδεία αντίδραση της κυβέρνησης του Σεμπάστιαν Κουρτς και η αιφνίδια στροφή του προς την δριμεία αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα, αποδίδεται στην καθυστερημένη συνειδητοποίηση της κατάστασης στο Τιρόλο.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα