Αισιοδοξία Τσιόδρα: Ο κορονοϊός στην Ελλάδα φθίνει - Ο ρόλος του «RO»

Για πρώτη φορά ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της νόσου του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τι είπε για τον ρόλο του «RO». 

«H νόσος φθίνει, σβήνει και τελικά εξαφανίζεται». Για πρώτη φορά ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε μια αχτίδα φωτός για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, στην ενημέρωση της Μεγάλης Τρίτης, «η μείωση του αριθμού κρουσμάτων είναι σε πολύ καλό

επίπεδο και το δημόσιο σύστημα υγείας έχει αντέξει», ενώ συμπλήρωσε: «Η νόσος φθίνει, σβήνει και τελικά εξαφανίζεται» και εξήγησε ότι στην χώρα μας καταγράφεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων. «Το R0 είναι κάτω από 1, που σημαίνει ότι η νόσος φθίνει» ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα, ότι «ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών. Αυτό θα μας επιτρέψει να δούμε με προσοχή ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον, έναν συστηματικό σχεδιασμό για την επόμενη φάση».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «παρά το γεγονός ότι ακούμε καλά νούμερα, δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα. Θέλει προσοχή. Είμαστε σε καλή φάση, που μειώνεται η διασπορά στην κοινότητα. Δεν θα θέλαμε να δούμε μετά από 15 μέρες, τα αποτελέσματα μαζικών συναθροίσεων, οικογενειακά τραπέζια που μπορούν εύκολα να διασπείρουν τον ιό».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε επίσης ότι θα δούμε με προσοχή ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον. Το «ωχ αδερφέ» και το «δεν βαριέσαι» δεν είναι γι αυτή την περίοδο. Θέλει προσοχή. Είναι φοβερή ευκαιρία, μέσα στο Πάσχα, για τον ιό να διασπαρεί αν δεν τηρήσουμε τις αποστάσεις αυτή την περίοδο».

Εν τω μεταξύ, στους 101 ανήλθαν οι νεκροί την Μεγάλη Τρίτη, από τον κορονοϊό, εκ των οποίων οι 27 ειναι γυναίκες. Τα νέα κρούσματα είναι 25 και το σύνολο των κρουσμάτων είναι 2170 (το 56,2% είναι άνδρες). 

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας 76 άτομα παραμένουν διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας. 

Παράλληλα, 27 άτομα βγήκαν από τις ΜΕΘ. 

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα