Κλειστά τα κοιμητήρια την Μεγάλη Παρασκευή

Τα κοιμητήρια δεν θα είναι επισκέψιμα τη Μ.Παρασκευή καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πρόκειται για χώρους λατρείας άρα εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις όπως και οι ναοί. 

Κλειστά θα είναι τη Μεγάλη Παρασκευή -ημέρα που κατά την χριστιανική πίστη και την παράδοση τιμώνται οι νεκροί-  τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Χαρδαλιά για τα κοιμητήρια ισχύει ότι και για τους χώρους λατρείας με αποτέλεσμα να μην είναι επισκέψιμα στο κοινό, ώστε να

αποφευχθεί ο συνωστισμός.  «Θα τιμήσουμε τους νεκρούς, θα ανάψουμε τα καντηλάκια τους, όταν βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Αυτό θα ήθελαν και οι ίδιοι» είπε ο κ.Χαρδαλιάς. 

Παράλληλα, επανέλαβε τις συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. «Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων. Ας μην κάνουμε τέτοια σχέδια. Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Το περνάμε στο σπίτι με τους ανθρώπους που ήδη μένουμε μαζί. Μην καταστρέψουμε όσα εδώ και εβδομάδες καταφέραμε» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πώς πρόκειται για την πιο κρίσιμη εβδομάδα στη μάχη κατά του κορονοϊού. 

Ακόμη ενημέρωσε πώς ,τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά, την Μ.Παρασκευή θα λειτουργήσουν μόνο για έξι ώρες και ειδικότερα από τη μία το μεσημέρι μέχρι και τις εφτά το απόγευμα. «Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προβλέπεται να είναι ανοικτά, τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοικτά από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα» είπε. 

Στην Ξάνθη ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν 326 δείγματα, τα οποία είναι όλα αρνητικά.

Τέλος, ανακοίνωσε πως λόγω μη τήρησης των μέτρων, αναστέλλεται η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα