Σούπερ Μάρκετ: Τι ώρα θα είναι ανοιχτά την Μεγάλη Παρασκευή

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το ωράριο των σούπερ μάρκετ την Μεγάλη Παρασκευή, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Την λειτουργία των σούπερ μάρκετ για την Μεγάλη Παρασκευή, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό. Αναλυτικά είπε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από την 13.00 το μεσημέρι, έως τις 19.00 το απόγευμα. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τα καταστήματα που πρέπει να είναι ανοιχτά όπως τα σούπερ μάρκετ,

οι φούρνοι και τα ψιλικά.

Παράλληλα, πολλά είναι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για το φετινό Πάσχα. Μέχρι στιγμής, οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση φαίνεται εξετάζουν όλα τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι για την αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων στα σπίτια, ακόμη και την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Σε πρώτη φάση έχουν αυστηροποιηθεί τα μέτρα στις εξόδους από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ παράλληλα το πρόστιμο των 300 ευρώ μαζί με την αφαίρεση των πινακίδων για δύο μήνες μπορεί να επιβληθεί ακόμα και εντός της Αττικής αν «πιαστεί» πολίτης σε άλλη περιφέρεια...

Ωστόσο, όπως αναφέρουν δύο δημοσιεύμετα της Καθημερινής, αλλά και της εφημερίδας Τα Νέα, στην κυβέρνηση εξετάζουν και άλλα μέτρα, προκειμένου να πετύχουν το στόχο και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Επιπλέον, οι περιορισμοί της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, δεν ισχύουν για όλους τους πολίτες στην περίπτωση της κολύμβησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, εξαιρούνται οι πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας (παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε φάση αποκατάστασης, κ.α.), που χρήζουν είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το θαλάσσιο λουτρό.

Απολογισμός και αποτελέσματα

Στους 101 ανήλθαν οι νεκροί την Μεγάλη Τρίτη, από τον κορονοϊό, εκ των οποίων οι 27 ειναι γυναίκες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα είναι 25 και το σύνολο των κρουσμάτων είναι 2170 (το 56,2% είναι άνδρες).

«Η μείωση του αριθμού κρουσμάτων είναι σε πολύ καλό επίπεδο και το δημόσιο σύστημα υγείας έχει αντέξει» πρόσθεσε επιπλέον. ο κ. Τσιόδρας, ενώ είπε με νόημα ότι «η νόσος φθίνει, σβήνει και τελικά εξαφανίζεται». Για την ανοσία πάντως είπε ότι έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα από άλλες χώρες κάτι που θα το ξέρουμε στα τέλη του Μαϊου.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα