Αγία Σοφία: Πώς θα καλύψουν τις αγιογραφίες

Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.

Την κάλυψη των αγιογραφιών της Αγίας Σοφίας με ειδική τεχνολογία και φωτισμό, προανήγγειλε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μετά την απόφαση να μετατραπεί το μεγαλοπρεπές μνημείο σε τζαμί.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι

αγιογραφίες.

Ανάλογα ρεπορτάζ φιλοξενούν άλλες τουρκικές εφημερίδες. Η Yeni Safak κάνει λόγο για «ανάσταση» της Αγίας Σοφίας και η Turkiye αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι «Έληξε το βάσανο του τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Έσπασαν οι αλυσίδες των 86 ετών». Η Sabah έχει τίτλο: «Έληξε η νοσταλγία για την Αγία Σοφία».

Στη συντριπτική του πλειοψηφία, γενικότερα, ο τουρκικός Τύπος υποδέχεται με θετικά σχόλια τη χθεσινή απόφαση του Τούρκου Προέδρου.

Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας που άνοιγε τον δρόμο για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ενώ σε διάγγελμά του έκανε γνωστό ότι στις 24 Ιουλίου θα γίνει μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Διαβάστε επίσης: Η Αγία Σοφία γίνεται τζαμί - Έντονες αντιδράσεις διεθνώς για την απόφαση Ερντογάν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγία Σοφία, Πώς,agia sofia, pos