Βίντεο διαψεύδουν την καταγγελία για τον «αστυνομικό του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου»

Βίντεο για το επίμαχο περιστατικό «με τον αστυνομικό του ΣΥΡΙΖΑ» δείχνουν πως ούτε «κουκουλοφόρος» υπήρξε - παρά στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσηξς, 67 χρονών - αλλά ούτε και κάποιο επεισόδιο «χειροδικίας».

Βίντεο από τα επεισόδια της Πέμπτης φαίνεται να διαψεύδουν την πληροφορία που διακινήθηκε χθες σε σχέση με «αστυνομικό του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου».

Πρόκειται για οπτικό υλικό,

που δημοσιοποίησε η  ιστοσελίδα «Law &Order», από το επίμαχο περιστατικό που κατήγγειλε το ΣΕΦΕΕΑ (Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής) σε βάρος υπαστυνόμου που φερόταν να «απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου».

Στα σχετικά βίντεο, όμως, δεν προκύπτει κάποια χειροδικία του αστυνομικού σε βάρος των συναδέλφων του - από την πλευρά των οποίων έχει κατατεθεί και μύνηση - ενώ το άτομο που αναφέρθηκε από ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, ως «κουκουλοφόρος» δεν καλύπτει τα χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα δε με τον Τ/Σ Kontra το εν λόγω άτομο είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που σημαίνει ότι ο αστυνόμος που βρέθηκε στο στόχαστρο του σωματείου των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν στο σημείο στα πλαίσια των καθηκόντων του, εφόσον εργάζεται ως συνοδός στελεχών της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως «χυδαίο ψέμα» ενώ παράλληλα κατήγγειλε τον «κατασταλτικό εκτροχιασμό που εκδηλώθηκε χθες στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από αυτό». Σημείωνε ακόμη η Κουμουνδούρου πως τα γεγονότα λαμβάνουν νέες διαστάσεις «με το πλαστό αφήγημα περί ''αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου'', το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι: «Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική θεματολογία. Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, ΣΥΡΙΖΑ,vinteo, syriza