WRC: Η Hyundai Motorsport επενδύει στα… μεγάλα ονόματα

Μία σημαντική κίνηση έκανε η Hyundai Motorsport η οποία ανακοίνωσε την πολυετή επέκταση συμβολαίου των δύο κορυφαίων οδηγών της, του Βέλγου Thierry Neuville και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή WRC του 2019 Ott Tanak.

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» σκέφτηκε η Hyundai Motorsport η οποία προσέγγισε τους δύο οδηγούς της, Thierry Neuville και Ott Tanak, προσφέροντάς τους πολυετή επέκταση συμβολαίου τους προκειμένου

να συνεχίσει την ανάπτυξη και την κυριαρχία της στο WRC.

Οι δύο οδηγοί εμφανώς χαρούμενοι υπέγραψαν το νέο συμβόλαιο το οποίο μπαίνει σε ισχύ από το 2022, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, με την ομάδα να μην γνωστοποιεί την χρονική διάρκεια για την οποία συμφώνησαν με τους αθλητές της.

Η... δεύτερη οικογένεια του Neuville

Γεγονός είναι ότι η Hyundai Motorsport έχει κατακτήσει τους δύο μοναδικούς Παγκόσμιους τίτλους WRC στην κατηγορία των κατασκευαστών, τα τελευταία δύο χρόνια αριθμώντας συνολικά 18 νίκες στα Ράλλι, με τον Neuville να είναι το… αγαπημένο παιδί της ομάδας.

Ο Βέλγος οδηγός μαζί με τον Dani Sordo βρίσκονται στην Hyundai από το 2014 και οι 13 νίκες τις οποίες έχει κατακτήσει, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην γιγάντωση της ομάδας στον χώρο του WRC.

Μιλώντας μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, ο Thierry Neuville είπε:

«Πρόθεσή μου ήταν να συνεχίσω την περιπέτεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με τη Hyundai Motorsport και είμαι χαρούμενος που υπέγραψα ένα πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα που έγινε δεύτερη οικογένειά μου.

Η αποφασιστικότητα και στόχευσή τους στη νίκη με έπεισαν να ακολουθήσω αυτό το φανταστικό ταξίδι, που ξεκινήσαμε μαζί, περισσότερα από 7 χρόνια πριν.

Αγαπώ τα ράλλυ και δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω! Από παιδί τα ονειρευόμουν και χάρη στην Hyundai και το ισχυρό κίνητρο, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα, θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Δέσμευση και αποφασιστικότητά

Αντίθετα ο Ott Tanak είναι το νέο μέλος, καθώς μετά τον Παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε το 2019 με την Toyota μετακόμισε στην Hyundai (το 2020) και κατάφερε να πάρει δύο νίκες δείχνοντας παράλληλα την δυναμικότητα, την συγκέντρωση αλλά και την ανταγωνιστικότητα που τον χαρακτηρίζει.

Ο Εσθονός άσσος αναμένεται να συμπεριληφθεί, μαζί με τον Neuville, στην διαδικασία δοκιμής και εξέλιξης του υβριδικού Hyundai Rally1 οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Αναλυτικότερα, ο Tanak, δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα νέο συμβόλαιο με τη Hyundai Motorsport από το 2022. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δει τη δέσμευση και αποφασιστικότητά τους να πετύχουν και είμαι βέβαιος πως όλοι θα συνεχίσουν να πιέζουν στο όριο.

Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή του WRC, καθώς αλλάζουμε προς τους υβριδικούς κανονισμούς και αυτό σημαίνει πως όλοι θα ξεκινήσουμε από λευκό χαρτί. Η Hyundai Motorsport έχει τεράστια γνώση και εμπειρία σε υβριδικές και ηλεκτρικές τεχνολογίες, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο όταν ξεκινήσουμε την εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου Rally1.

Ανυπομονώ για τη νέα εποχή του WRC, όμως έχουμε δουλειά και φέτος ώστε να αποχαιρετήσουμε την παρούσα γενιά των WRC με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

WRCΣΥΜΒΟΛΑΙΑΑΝΑΝΕΩΣΗΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα