Mory Kanté: Πέθανε ο τραγουδιστής του «Yéké Yéké»

Πέθανε ο Αφρικανός τραγουδιστής Mory Kanté, ο οποίος τραγούδησε την επιτυχία «Yéké Yéké».

Ο τραγουδιστής Mory Kanté πέθανε σε ηλικία 70 ετών την Παρασκευή. Ο δημοφιλής Αφρικανός τραγουδιστής και μουσικός, συνέβαλε καθοριστικά στη διάδοση της αφρικανικής μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο, με μια από τις μεγάλες επιτυχίες του να είναι το τραγούδι «Yéké Yéké».

Μάλιστα, η οικογένεια του αναφερόμενη στην απώλεια του, είπε πως έπασχε από χρόνια ασθένεια για τις ανάγκες της θεραπείας της οποίας, μάλιστα, ταξίδευε συχνά στη Γαλλία.

Παρόλα αυτά, από την στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία στην Ευρώπη, δεν ήταν εφικτό να ταξιδεύει στην Ευρώπη.

Πολλοί λοιπόν, μουσικοί εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους και την θλίψη τους για την απώλεια του. Ακόμη, ο Σενεγαλέζος καλλιτέχνης Youssou N'Dour, τον αποχαιρέτησε μέσω Twitter και τον αποκάλεσε «αδελφό», υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για έναν σπουδαίο εκπρόσωπο της αφρικανικής κουλτούρας.

{https://youtu.be/cIUD1Z3pU1g}

Η ζωή του

Ο Mory Kanté πέρα από τραγουδιστής ήταν δεξιοτέχνης μουσικός και έπαιζε κόρα, όπως ονομάζεται ένας είδος αφρικανικής άρπας. Μάλιστα, διδάχτηκε την μουσική αυτή τέχνη από την ηλικία των εφτά του μόλις χρόνων για να συνεχίσει, λίγα χρόνια αργότερα, ως επαγγελματίας μουσικός.

Επίσης, το τραγούδι «Yéké Yéké», κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του 80 και σημείωσε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί παιζόταν ασταμάτητα σε όλα τα ραδιόφωνα και τα κλαμπ. Παράλληλα, συμπεριλαμβανόταν στον δίσκο του «Akwaba Beach» ο οποίος είναι το πιο εμπορικό αφρικανικό άλμπουμ όλων των εποχών έχοντας πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα