Blackout Tuesday: Το ίντερνετ θρηνεί τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Η Blackout Tuesday είναι αντίδραση κατά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ πριν κατακλύσει το ίντερνετ ξεκίνησε ως αντίδραση της μουσικής βιομηχανίας.

Η Blackout Tuesday έχει κυριαρχήσει στο ίντερνετ και είναι μια πράξη που εναντιώνεται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Αρχικά ξεκίνησε ως αντίδραση της μουσικής βιομηχανίας αναφέρει το BBC, με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες να ενθαρρύνουν το κοινό να προβληματιστεί για τη δολοφονία του George Floyd,

για το ρατσισμό και τη βία.

Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια κίνηση που γιγαντώθηκε και αρκετοί διάσημοι, άσχετοι με τον χώρο της μουσικής, συμμετείχαν και αυτοί.

Έτσι, διάφορες εταιρείες αλλά και χρήστες των social media, ανέβασαν την Τρίτη μια μαύρη εικόνα, η οποία μερικές φορές συνοδεύεται από μια ρήση κατά του ρατσισμού.

{https://www.instagram.com/p/CA7UN2shS-i/?utm_source=ig_embed}

{https://www.instagram.com/katyperry/?utm_source=ig_embed}

{https://www.instagram.com/p/CA39tGJJzMO/?utm_source=ig_embed}

Φυσικά, το διαδικτυακό παρών έδωσαν και οι ελληνικές εταιρείες της μουσικής βιομηχανίας.

{https://www.instagram.com/p/CA6CNugqMmr/?utm_source=ig_embed}

{https://www.instagram.com/panik_entertainment_group/?utm_source=ig_embed}

Καταγγελίες στο Instagram

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν καταγγελίες πως το Instagram μπλοκάρει αναρτήσεις από την Δευτέρα, οι οποίες σχετίζονται με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ή φέρουν το hashtag #BlackLivesMatter.

Μέχρι στιγμής, το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραδέχτηκε μπλόκαρε μόνο αναρτήσεις με το hashtag #BlackLivesMatter.

Παρόλα αυτά, υποστήριξε ότι αυτό έγινε γιατί η anti-spam τεχνολογία του ανίχνευσε ασυνήθιστα μεγάλο όγκο αυτού του περιεχομένου. Έτσι, μπλόκαρε αυτόματα το αντίστοιχο περιεχόμενο των αναρτήσεων.

{https://twitter.com/InstagramComms/status/1267541207015661568}

{https://twitter.com/InstagramComms/status/1267541207955226625}

Ο Μέιγουεδερ καλύπτει την κηδεία

Ο Φλόιντ Μέιγουεδερ πρόκειται να καλύψει το κόστος της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ, του που έχασε τη ζωή του την 25η Μαΐου στη Μινεάπολις, αποκάλυψε συνεργάτης του.

Ο πρώην μποξέρ «μάλλον θα εξοργιστεί που το λέω αυτό, αλλά ναι, είναι αλήθεια ότι θα πληρώσει για την κηδεία», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN ο πρόεδρος της Mayweather Promotions, Λέοναρντ Έλερμπι.

Συμπλήρωσε, δε, πως ο super star της πυγμαχίας -παγκόσμιος πρωταθλητής σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες, ανίκητος σε 50 αγώνες- ήρθε σε επαφή με την οικογένεια του 46χρονου Αφροαμερικανού με τη μεσολάβηση ενός κοινού τους φίλου και η οικογένεια δέχθηκε την προσφορά.

Ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια του αποθανόντος διευκρίνισε ότι η κηδεία θα γίνει την 9η Ιουνίου στο Χιούστον (Τέξας, νότια), την πόλη όπου μεγάλωσε ο Τζορτζ Φλόιντ. Πριν από αυτή, θα οργανωθούν δύο επιμνημόσυνες δεήσεις, την Πέμπτη στη Μινεάπολη και το Σάββατο στη Νότια Καρολίνα, από όπου καταγόταν.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα