Apple: Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Ιταλία για το throttling στα iPhone

 Πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλλε στην Apple η ιταλική αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική Αρχή για το σκάνδαλο throttling.

 Πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλλε στην Apple η ιταλική αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική Αρχή «Autorità Garante Della Concorrenza e del Mercato (AGCM)».

Το πρόστιμο αφορά το σκάνδαλο throttling, δηλαδή την τεχνητή μείωση της απόδοσης των παλαιότερων iPhone

ώστε η εταιρεία να ωθεί τους χρήστες στην αγορά νέας συσκευής.

Το πρόστιμο αρχικά επεβλήθη το 2018 στην Ιταλία με την Apple να ασκεί έφεση την οποία ωστόσο τώρα δύο χρόνια μετά την έχασε και πλέον είναι υποχρεωμένη να πληρώσει τα χρήματα.

Η Apple προέβαλε ορισμένες αντιρρήσεις στην καταγγελία, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι το δικαστήριο δεν διενήργησε επαρκείς τεχνικούς ελέγχους σχετικά με την εικαζόμενη σκόπιμη επιβράδυνση, έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, παραμόρφωση των γεγονότων και σοβαρά σφάλματα στη λογική των ερευνητών.

Παρά τη διαμαρτυρία της Apple, το δικαστήριο διατηρεί την αρχική του απόφαση σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας της AGCM. Το δικαστήριο λέει ότι οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν για τη γήρανση της μπαταρίας.

Αφού η έρευνα έγινε δημόσια, η Apple ζήτησε συγγνώμη και ξεκίνησε ένα πλάνο προσωρινής μείωσης του κόστους αντικατάστασης της μπαταρίας πέρα ​​από την περίοδο εγγύησης, από 70€ σε 26€. Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης μια ενημέρωση λογισμικού που πρόσθεσε μια λειτουργία που αφορά την υγεία της μπαταρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα