2024: Με ευχές και φαντασμαγορικά σόου υποδέχτηκε ο πλανήτης τη νέα χρονιά

Το 2024 ήρθε και σε κάθε γωνιά του κόσμου γύρισαν σελίδα στο ημερολόγιο.Με ελπίδα, αισιοδοξία και προσδοκίες για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, ο πλανήτης άρχισε ήδη να υποδέχεται τη νέα χρονιά, τ0 2024. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο αποχαιρέτησαν το ταραχώδες…

Το 2023 θα παραμείνει στη μνήμη από τη χωρίς προηγούμενο πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας

στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου -–και από τα σκληρά αντίποινα του Ισραήλ που ακολούθησαν. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως σχεδόν δύο εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας εκτοπίστηκαν από την έναρξη της ισραηλινής πολιορκίας, περίπου το 85% του πληθυσμού.

Οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν στην Ουκρανία τις πρώτες ώρες του 2024, καθώς στο τέλος του επόμενου μήνα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε να «αφανίσει» τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη χώρα του.

Το 2024 «ο εχθρός θα αισθανθεί την οργή (των οπλικών συστημάτων) της εγχώριας παραγωγής», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουκρανία θα έχει ένα εκατομμύριο drones στο οπλοστάσιό της. Όμως ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη δική του ομιλία υποσχέθηκε πως η Ρωσία «δεν θα υποχωρήσει ποτέ», πλέκοντας το εγκώμιο των στρατιωτών που πολεμούν στην πρώτη γραμμή.

Δείτε βίντεο από το Όκλαντ

Σειρά πήρε το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου πραγματοποιήθηκε ένα 12λεπτο υπερθέαμα πυροτεχνημάτων στη Γέφυρα του λιμανιού και το εμβληματικό κτίριο της Όπερας.

Δείτε βίντεο από το Σίδνεϊ

Το 2024 έφθασε επίσημα και στην ανατολική Αυστραλία, αφού μετά το Σϊδνεϊ το νέο έτος υποδέχθηκαν η Καμπέρα και η Μελβούρνη.

Δείτε φωτογραφίες

Η Ασία είναι ένας ακόμη σταθμός για το νέο έτος που κάνει ποδαρικό σε διάφορα σημεία του πλανήτη με την Ιαπωνία και την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, την Σεούλ, να έχουν ήδη αφήσει πίσω τους το 2023.

Πρωτοχρονιά στην Ταϊβαν:

Πρωτοχρονιά στην Νότια Κορέα:

Πρωτοχρονιά στην Ιαπωνία:

Πρωτοχρονιά στην Ινδία:

Πρωτοχρονιά στην Κίνα:

Keywords
Τυχαία Θέματα