13033: Οι κωδικοί SMS, οι επιλογές μετακίνησης, τι ισχύει για εργασία

Δείτε τι ισχύει σήμερα για το 13033. Ποιοι είναι οι κωδικοί και οι επιλογές SMS. Δείτε επίσης τι ισχύει για να πάει κάποιος στην εργασία του. Τι πρέπει να στείλετε χωρίς χρέωση για να πάτε σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο ή να βγείτε για περπάτημα.

Αύξηση έδειξαν τα στοιχεία από το 13033 το Σαββατοκύριακο που πέρασε με τον καλό καιρό. Άλλωστε ήταν αναμενόμενο.

Σημειώνεται ότι το 13033 δεν έχει επιλογή για να πάει κάποιος στην εργασία του. Για να το κάνει κάποιος αυτό θέλει μια βεβαίωση από τον εργοδότη για τις ώρες που μπορεί να μετακινηθεί. 

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το διήμερο που πέρασε εστάλησαν κατά 20% περισσότερα μηνύματα για ελεύθερη κυκλοφορία.

Σε αριθμούς το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 2,4 εκατ. μηνύματα την ημέρα έναντι 2 που αποστέλλονταν σε καθημερινή βάση.

Όπως είναι γνωστό το 13033 και οι κωδικοί είναι πλέον στη ζωή όλων για έξοδο από το σπίτι ή η ένυπη δήλωσης μετακίνησης.

Οι έξι επιλογές SMS είναι διαρκώς στο επίκεντρο για τις μετακινήσεις.

Μάλιστα κατά την ενημέρωση που πραγματιοποιεί ο ΕΟΔΥ και ο Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, δόθηκαν οδηγίες και κανόνες για το περπάτημα, ειδικά τώρα που ο καιρός έχει αλλάξει.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος ότι το μήνυμα για τήρηση των οδηγιών μένει το ίδιο. Πρόσθεσε όμως ότι είναι σημαντικό να κάνουμε άσκηση στο σπίτι, να βγαίνουμε για περπάτημα 30 λεπτών την ημέρα, αλλά με κανόνες, να αποφεύγουμε σημεία με πολύ κόσμο και βεβαίως να βγαίνει κάθε ένας με την οικογένειά του και όχι σε παρέες, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις, όπως και μέσα σε σούπερ μάρκετ.

13033: Οι κωδικοί SMS και οι επιλογές

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Δηλαδή για να βγείτε για περπάτημα θα πρέπει να στείλετε τον αριθμό 6. Το SMS θα πρέπει να είναι 6 ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
13033,SMS