Νίκος Παπαθανάσης στο iEidiseis: Φτηνότερο φέτος το καλάθι της νοικοκυράς το Πάσχα

Υπάρχει πλήρη επάρκεια προϊόντων, διαβεβαιώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης. Από σήμερα οι διπλές λαϊκές αγορές στις συνοικίες.

Φθηνότερο θα είναι φέτος το καλάθι της νοικοκυράς το Πάσχα, διαβεβαιώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, διευκρινίζοντας ότι βεβαίως θα υπάρχουν και προϊόντα τα οποία θα εμφανίσουν αυξημένες τιμές.

Μειωμένες τιμές εκτιμάται ότι θα έχουν τα αμνοερίφια, καθώς η ζήτηση είναι φέτος μικρότερη, ενώ περιορισμένες θα είναι και οι εισαγωγές

τους από το εξωτερικό. Το σύστημα, μάλιστα, που έχει συγκροτήσει το υφυπουργείο να παρακολουθείται το απόθεμα που υπάρχει στα ψυγεία, συμβάλλει αποφασιστικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ενώ πέρυσι είχαμε 200.000 περίπου εισαγωγές αμνοεριφίων, φέτος δεν θα ξεπεράσουν τις 11.000! Φθηνότερες αναμένεται να είναι οι τιμές σε πατάτες και τομάτες, αλλά ακριβότερες σε είδη όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, λόγω της ζήτησης για εξαγωγές, λόγος που δεν μπορεί να μπει, σύμφωνα με τους αρμοδίους και διατίμηση στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ο Νίκος Παπαθανάσης διαβεβαιώνει πως υπάρχει πλήρης επάρκεια προϊόντων. Ενημερώνει, μάλιστα, πως τα διαθέσιμα των σούπερ μάρκετ, ακόμα και αν σήμερα έπαυε να υπάρχει κάθε παραγωγή στη χώρα, επαρκούν για ένα ολόκληρο τετράμηνο, αντί για ένα τρίμηνο που ήταν η πρόβλεψη στην έναρξη τα κρίσης.

Από σήμερα, επίσης, στις συνοικίες θα εφαρμόζεται το σύστημα των διπλών λαϊκών αγορών (μια πανέξυπνη σύλληψη του ιδίου του υφυπουργού), ώστε να αποφεύγεται κατά το δυνατόν η καταστρατήγηση των κανόνων υγιεινής, ενώ εκτιμάται ότι το μέτρο θα συμβάλλει και στον ανταγωνισμό όσον αφορά στο ύψος των τιμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα στις λαϊκές αγορές θα μπορούν να υπάρχουν και τα εμπορεύματα των αγροτών από τη επαρχία, όχι όμως και οι ίδιοι. Τα προϊόντα θα αποστέλλονται στην πρωτεύουσα, χωρίς να συνοδεύονται από τους ίδιους, θα τα περιλαμβάνουν όμως συνεργάτες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα