10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας θάνατος για δεύτερο 24ωρο

Μόλις 10 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο και κανένας θάνατος. Τι αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν στη χώρα μας σήμερα, σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2726, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 607 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και

1374 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 151. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημειώνεται πως και χθες, Κυριακή, δεν κατεγράφη κανένας θάνατος στη χώρα.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 99.363 κλινικά δείγματα, καταλήγει η σχετική γραπτή ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η ενημέρωση για την πανδημία από το Υπ. Υγείας δε γίνεται καθημερινά μέσω ζωντανής συνέντευξης Τύπου, πλέον, καθώς η υγειονομική κρίση τείνει να φθίνει στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα