Λάρισα: Ανησυχία για νέα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά

Νέοι έλεγχοι για κορονοϊό στη Ν. Σμύρνη της Λάρισας. Προβληματισμός στη ΓΓΠΠ.

Νέα διαδικασία ιχνηλάτησης ύποπτων κρουσμάτων και επαφών έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον οικισμό των Ρομά Νέα Σμύρνη, στη Λάρισα.

Συνολικά ελήφθησαν

86 δείγματα προς εξέταση και τα αποτελέσματά τους αναμένονται σήμερα αργά το βράδυ ή το αργότερο αύριο, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα αυτά - τα οποία θα δώσουν μια καλή εικόνα για το πως κινείται ο ιός στην κοινότητα - δεν αποκλείεται να επαναληφθούν οι έλεγχχοι από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στα μέσα της εβδομάδας, κατά το ίδιο Μέσο.

Η τοπική ιστοσελίδα αναφέρει, τέλος, πως στελέχη της Πολιτικής Προστασίας με τα οποία επικοινώνησε τόνισαν ότι «παρακολουθείται η κατάσταση στη Ν. Σμύρνη και προκαλεί προβληματισμό. Όμως σε κάθε ενδεχόμενο και με βάση την νέα εικόνα που θα υπάρξει από τα τεστ θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση τα πρωτόκολλα».

Σημειώνεται πως η Νέα Σμύρνη είχε τεθεί σε καραντίνα το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που είχε προκαλέσει περιορισμένη ένταση από μερίδα των κατοίκων της, ενώ σε αυξημένο συναγερμό είχε τεθεί κι η ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελλήνων Τσιγγάνων, Βασίλης Πάντζος, είχε κάνει λόγο για καταυλισμούς «εκτός οποιουδήποτε συγκροτημένου σχεδίου απέναντι στην πανδημία» σε δηλώσείς του στο iEidiseis, μιλώντας για την προϋπάρχουσα κατάσταση σε οικισμούς των Ρομά.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα