Βόρεια Ιρλανδία – Σλοβακία 1-1 κ.α. 1-2 παρ.

Στην τελική φάση EURO θα βρεθεί η Σλοβακία που νίκησε με 2-1 εκτός έδρας τη Βόρεια Ιρλανδία στην παράταση. Στο 88′ κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση οι γηπεδούχοι αλλά εκεί μίλησε ο Μίχαλ Ντούρις που λύτρωσε την ομάδα του. Στον πέμπτο όμιλο με Ισπανία, Σουηδία και Πολωνία οι Σλοβάκοι.

Στην πρώτη ευκαιρία στο ματς, η Σλοβακία άνοιξε το σκορ όταν ο Κούτσκα εκμεταλλεύτηκε το

λάθος στην άμυνα της Βόρειας Ιρλανδίας και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Μεγάλες ευκαιρίες δεν είχε γενικά το ματς κι έπρεπε να φτάσουμε στο 88′ για να δούμε την Βόρεια Ιρλανδία να φτάνει στο γκολ. Ο ΜακΝέιρ έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Σκρίνιαρ στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Στο 110′ ήρθε το «χρυσό» γκολ για τη Σλοβακία. Ο Κούτσκα έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Έβανς, στρώθηκε στον Ντούρις με τον παίκτη της Ομόνοιας να σκοράρει και να στέλνει την ομάδα του για δεύτερη σερί φορά στo EURO.

Β.Ιρλανδία: Πίκο Φαρέλ, Ντάλας, Κάθκαρτ (98’ Φλάναγκαν), Τζ.Έβανς, Λιούις, ΜακΝέιρ (104’ Φέρκιουσον), Ντέιβις, Σαβίλ (65’ Τόμπσον), ΜακΓκίν (77’ Μπόις), Μαγκένις (77’ Λάφερτι), Ουάσινγκτον (66’ Ουάιτ)

Σλοβακία: Ροντάκ, Χούμποτσαν, Σκρίνιαρ, Σάτκα, Πέκαρικ, Λομπότκα (65’ Χροσόβσκι), Χάμσικ (106’ Γκρεγκούς), Κούτσκα, Μακ (65’ Ντούρις), Ρουσνάκ (118′ Γκιομπέρ), Ντούντα (85΄Μραζ)

Keywords
Τυχαία Θέματα